تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 04
کد خبر: ۹۹۳۳۸
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۷

بوروکراسی اداری سنگی در مسیر محققان

پژوهشگران شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان با طراحی و ساخت نسل جدیدی از راکتورها توانستند در دما و فشار محیط گاز متان را به متانول تبدیل کنند.

تدبیر24»مجتبی کریمی مجری طرح در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه در این مطالعات موفق به تبدیل گاز متان با منانول شدیم، گفت: اهمیت این طرح این است که در پروژه راهکاری را ارائه کردیم که در فشار و دمای محیط گاز متان به متانول تبدیل می‌شود. روش ارائه شده بسیار پاک و سبز است.

وی با بیان اینکه روش ارائه شده تک مرحله‌ای و سرمایه‌گذاری ثابت و جاری آن پایین است، اظهار کرد: از آنجایی که محصول نهایی در فشار و دمای محیط تولید می‌شود، آلاینده‌های زیست محیطی و پساب "تر" خروجی نیز شامل یکی از کاتالیست‌های مایع استفاده شده و متانول است.

به گفته وی متانول در واحد متاتول جداسازی می‌شود و کاتالیست نیز پس از بازیافت به پروسه تولید باز می‌گردد.

کریمی با تاکید بر اینکه این طرح جز پتروشیمی‌های سبز است، ادامه داد: متانول یک محصول کلیدی  است به گونه‌ای که این ماده ماده اولیه بسیاری از مواد شیمیایی دیگر است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر نگهداری گاز متان بسیار سخت است و زمانی که حجم این گاز زیاد می‌شود باید "فلر" (سوزاندن گازهایی که در فرآیند استخراج نفت به دست می‌آید) شود که این امر آلودگی زیست محیطی را به دنبال دارد ولی با اجرای این طرح و تبدیل گاز متان به متانول‌، علاوه بر آنکه گاز استخراج شده دارای ارزش افزوده بالاتری خواهد شد از خام فروشی نیز جلوگیری می‌شود.

کریمی با تاکید بر اینکه متانول بازار جذابی چه از نظرصادرات و چه از نظر مصارف داخلی دارد، ادامه داد: مشکلی که در زمینه تولید آن وجود دارد این است که صنایع متانول سازی کشور به خارج وابسته هستند؛‌ چراکه دانش فنی آن وارداتی است ضمن آنکه آلودگی بالایی دارد.

وی تامین کاتالیست‌های مورد نیاز متانول را از دیگر چالش‌های این حوزه نام برد و اضافه کرد: هر 6 ماه باید کاتالیست فرآیند تولید متانول تامین شود که این امر موجب می‌شود همواره این وابستگی به سایر کشورها وجود داشته باشد.

کریمی اضافه کرد: به منظور رفع این وابستگی راهکاری را در این زمینه ارائه کردیم.

مجری طرح با بیان اینکه برای این منظور اقدام به طراحی و ساخت نسل جدیدی از راکتورها کردیم، در این باره توضیح داد: راکتورهای موجود در شرایط و دمای خاصی تنها یک واکنش را اعمال می‌کنند ولی در این نسل از راکتورها به گونه‌ای طراحی کردیم که همزمان 3 کاتالیست در راکتور وارد و به طور همزمان 3 واکنش اعمال خواهد شد.

این محقق با بیان اینکه این راکتور میزان برق کمی را مصرف می‌کند، خاطر نشان کرد: این راکتور قادر است در دما و فشار محیط گاز متان را به متانول تبدیل کند از این رو نیاز به سرمایه‌گذاری  ثابت و جاری دارد ضمن آنکه فناوری استفاده شده در این طرح جز تکنولوژی‌های سبز است.

وی ادامه داد: از آنجایی که در ایران از نظر دارا بودن منابع گازی رتبه دوم جهان را دارد توجه و حمایت از این طرح توجیه اقتصادی دارد.

کریمی با بیان اینکه "زمان" برای اجرای پروژه‌های تحقیقاتی بسیار مهم است، گفت: لازم است ضوابطی تدوین شود که بر اساس آن ادارات و سازمان‌ها در مدت 7 روز کاری پاسخ نامه‌های ارجاعی را ارائه دهند؛ چراکه طرحی در مدت 2 تا 3 سال اجرایی شده ولی برای دریافت مهر تایید باید 2 سال انتظار بکشیم.

وی پیچ و خم‌های اداری را سنگی دانست که از پشت سر به محققان و پژوهشگران زده می‌شود و اضافه کرد: بسیاری از نابسامانی‌ها و فشارهای روانی را می‌توان با یک ابلاغیه کاهش داد.

کریمی با تاکید بر ضرورت حذف بوروکراسی‌های اداری، با بیان اینکه این امر حتی از سرمایه‌گذاری در طرح‌ها مهم است، یادآور شد: مواردی داشتیم طرح پیاده سازی شده و سرمایه گذار نیز آماده سرمایه گذاری بوده است ولی به دلیل بوروکراسی‌های اداری سرمایه گذار از طرح خارج شده و ادعای خسارت کرده است.

برچسب ها: تدبیر24 بوروکراسی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: