ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۱۰۵۳۸
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۴
جعفر قنادباشی کارشناس مسایل بین الملل

بازرسان آژانس و رعایت اصل بی‌طرفی

اطلاعات مربوط به یک کشور حتی اطلاعات فرهنگی جزء اسرار یک کشور محسوب می‌شوند و اطلاعات مربوط به تاسیسات انرژی برق و صنعت اگر در اختیار دشمنان قرار گیرد . . .

تدبیر24 : دیدار بازرسان سازمان ملل از تاسیسات هسته‌ای ایران از زمان آغاز فعالیت‌های ایران تاکنون هیچ‌گاه قطع نشده و همواره در مناطق مختلف ادامه داشته است و همان‌طور که آقای محمدجواد ظریف بیان کردند دیدارها در چارچوب قانون و توافقنامه‌ها صورت گرفته است. باید گفت نتایج دیدارهایی که در گذشته صورت گرفته برای ایران مثبت نبوده و بازرسان آژانس تاکنون سعی نکرده‌اند که واقعیت‌ها را منعکس کنند. به طور مشخص مشاهده شده که بازرسان مواردی که در بازدید باید طبق توافق محرمانه بماند را در اختیار رسانه‌ها و افراد غیرمرتبط گذاشته‌اند که از این رهگذر لطماتی متوجه منافع ایران شده است.

همچنین در گزارش‌هایی که بازرسان آژانس بعد از دیدار از تاسیسات هسته‌ای ایران ارائه می‌دادند، غیرواقع بودن گزارشات و همچنین دوپهلو بودن سخنانشان در بسیاری مواقع در عمل نتایج خوبی برای کشورمان نداشته است. موافقتی که ایران برای بازدید از آب سنگین اراک داشته است، نشان از عدم نگرانی ایران در مورد بازدید از تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیزش است. ایران با این عمل نشان می‌دهد که به هیچ‌وجه به‌دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست و ترسی از بازدید تجهیزات خود ندارد. موضوع مهم در بازدید از تاسیسات اما انتخاب بازرسانی است که برای این کار مدنظر قرار می‌گیرند؛ لازم است افرادی انتخاب شوند که اصل بی‌طرفی را رعایت کنند و اطلاعاتی که مربوط به تاسیسات هسته‌ای ایران است را دراختیار دیگران قرار ندهند. اطلاعات مربوط به یک کشور حتی اطلاعات فرهنگی جزء اسرار یک کشور محسوب می‌شوند و اطلاعات مربوط به تاسیسات انرژی برق و صنعت اگر در اختیار دشمنان قرار گیرد، موجب سوءاستفاده آنها می‌شود. تمام تلاش‌ها باید در این راستا باشد که اطلاعات به‌دست‌آمده پس از بازدید مخفیانه باقی بماند زیرا اگر این اطلاعات مورد استفاده القاعده و منافقین و همچنین دشمنان ما در عرصه جهانی قرار گیرد، تبعات جبران‌ناپذیری خواهد داشت.

 در توافق ژنو یکی از موارد مشخص شده بازدید آب سنگین اراک بوده که ایران بر تعهداتش باقی مانده و امیدواریم که غرب هم بر سر تعهدات خود باقی بماند و به قول‌هایی که داده، وفا کند. مردم کشور ما اکنون خوشحال‌تر از همیشه اخبار هسته‌ای و بازدیدهای آژانس را پیگیری می‌کنند و منتظرند که با اعلام نتایج بازرسی آژانس مبنی بر اینکه فعالیت هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است، چهره واقعی خود را به جهانیان نشان دهند. مذاکرات ژنو فرصت خوبی را مهیا کرده تا غرب بتواند چهره‌‌ای که از خود در کشور ما و در عرصه بین‌المللی ساخته است را تغییر دهد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: