ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 14
کد خبر: ۱۱۰۷۳۴
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۸

اولین رایانه جهان که با کامیون جا به جا می شد!

اولین رایانه قابل حمل جهان DYSEAC نام داشت که بزرگی آن به اندازه دو وَن بود و 20 تن وزن داشت.

تدبیر24»مدت زیادی است که لپ‌تاپ‌ها یا همان رایانه‌های قابل حمل وارد عرصه رقابت با یکدیگر شده‌اند. هرکدام از آن‌ها را که می‌بینیم کوچک‌تر یا سبک‌تر از نسل قبل شده‌اند، اما باید توجه کنیم که جد همه این لپ‌تاپ‌ها یعنی اولین رایانه قابل حمل دنیا DYSEAC بوده است. این رایانه در ظاهر بیشتر شبیه خودرو است تا یک رایانه قابل حمل.

DYSEAC اولین رایانه قابل حمل به اندازه دو وَن امروزی و 20 تنی بود که توسط اداره ملی استاندارد برای ارتش آمریکا ساخته شده بود. این رایانه برای قابل حمل بودن در یک کامیون جایگذاری و به عنوان اولین رایانه قابل حمل شناخته شد که در سال 1954 مورد استفاده قرار گرفت. این رایانه ظرفیت ذخیره 512 کلمه را داشت که توسط حافظه خط تاخیری مسی ذخیره می‌شدند. زمان انتقال داده در DYSEAC، تا 384 میکرو ثانیه و زمان محاسبه اطلاعات آن 48 میکروثانیه بود.

این تصاویر تنها تصاویری هستند که از خود رایانه DYSEAC و طرح‌های آن وجود دارد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: