ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۱۳۴۵
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۳
برای مصرف داخلی و خارجی تدبیر کنیم

لزوم پرهیز از شتابزدگی در باره اقدام اخیر آمریکا

توافقنامه ي ژنو به راحتي بدست نيامده که براي تلافي اقدام جديد و تحريمي آمريکا پاسخي داده شود و در نتيجه آن، هم از ارزش توافقنامه به مرور کاسته شود و هم بهانه اي بيشتر در اختيار دشمنان نظام سياسي ايران . . .

تدبیر24 : سياسي بودن و تفسيرپذير بودن متن توافقنامه ي ژنو، دست ايالات متحده را براي رفتارهاي دوگانه و متناقض باز نگاه داشته است.پس از صورت گرفتن توافقاتي در مذاکرات هسته اي ژنو چند روز پيش دولت آمريکا در اقدامي غير منتظره ي اسامي افراد و شرکت هاي جديدي به فهرست تحريم ها عليه جمهوري اسلامي ايران افزود و موجب واکنش هايي در ايران و برخي کشورها همچون روسيه شد. در اين ميان وزير خارجه ي آمريکا اقدام صورت گرفته شده را از پيش اعلام شده دانست و اعلام کرد که اين تحريم ها بر خلاف متن توافقنامه ژنو نبوده است.

همچنين وي امروز با حضور در سرزمين هاي اشغالي در يک کنفرانس مطبوعاتي ضمن رد شايعات خروج ايران از پاي ميز مذاکرات کارشناسي هسته اي اذعان داشت که اين مذاکرات کارشناسي در مورد برنامه ي هسته اي ايران طي چند روز آينده ادامه مي يابد و گروه کارشناسي ايران و قدرت هاي جهاني مذاکرات خود را از سر خواهند گرفت.
مايكل مان، سخنگوي كاترين اشتون، رئيس سياست خارجي اتحاديه ي اروپا نيز در اين رابطه گفت كه: مذاكرات كارشناسي درباره ي برنامه هسته‌يي ايران كه پنجشنبه متوقف شد، پس از مشورت كارشناسان در كشورهاي خود، احتمالا به زودي از سر گرفته خواهد شد.

چند روز قبل از اين اقدام جديد آمريکا زمزمه هايي مبني بر تصويب تحريم هاي جديد از سوي برخي رسانه ها به گوش مي رسيد. محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه ي ايران، نيز پيش از اين، در مصاحبه با مجله ي تايم آمريکا در خصوص اعمال تحريم‌هاي جديد عليه ايران عنوان کرده بود: همه توافقات مي‌ميرد. ما دوست نداريم که تحت اکراه و اجبار به مذاکره بپردازيم و در صورتي که کنگره تحريم‌هاي جديدي را اعمال کند، اين نشان از فقدان جديت و فقدان تمايل براي دستيابي به راه‌حل از سوي آمريکا است.

سخنگوي وزارت امور خارجه نيز پس از اقدام صورت گرفته از سوي آمريکا، اين دولت را به پاي‌بندي، واقع‌بيني و مرعوب نشدن در برابر برخي تندروهاي مخالف روند مذاکرات ژنو توصيه کرد. از طرفي ديگر سيد عباس عراقچي، معاون وزير خارجه و عضو تيم مذاکره‌کننده هسته‌اي کشور، نيز اعلام کرد: "در حال ارزيابي شرايط و اتخاذ عکس‌العمل مناسب هستيم".به نظر مي آيد آنچه موجب شده تا امريکا به بازي تکراري خود يعني پيش گرفتن رفتاري دوگانه برگردد، جداي از فشار لابي هاي صهيونيست، غير حقوقي بودن، سياسي بودن و تفسيرپذير بودن توافقنامه باشد که دست آنها را تا حدودي باز نگه داشته تا هر زمان که بخواهند بنا بر اساس نيات و اهدافي که در سر دارند به بازي گذشته خود روي بياورند.

به هر ترتيب اين اقدام ايالات متحده تب بالايي ميان رسانه ها و گروه هاي سياسي مختلف ايجاد کرده است. در اين ميان برخي مقامات سياسي متأثر از اين اقدامات، دولت ايران را به واکنشي جدي و تند تحريک مي کنند. برخي گروه هاي سياسي هم که از همان ابتدا، مخالفتشان را با توافقنامه، همراه عناوين خاصي اعلام داشته بودند نيز جوسازي بالايي را براي ناديده گرفتن کلي توافقنامه ژنو به راه انداخته اند.
با اين حال در اينجا ذکر چند نکته ضروري به نظر مي رسد:

توافقنامه ي ژنو به راحتي بدست نيامده که براي تلافي اقدام جديد و تحريمي آمريکا پاسخي داده شود و در نتيجه آن، هم از ارزش توافقنامه به مرور کاسته شود و هم بهانه اي بيشتر در اختيار دشمنان نظام سياسي ايران قرار بگيرد.
لزوم تدبير و دور بودن از جوسازي هاي داخلي وخارجي و شتابزدگي درصورت تشخيص لزوم واکنش از سوي دستگاه ديپلماسي کشور، لازم است اين واکنش متناسب با اقدام صورت گرفته و به تعبير عباس عراقچي، معاون وزير خارجه، با ارزيابي شرايط صورت بگيرد.
اگر ايالات متحده اقدام جديد را خلاف توافق ژنو نمي داند و اين گونه از آن تفسير بعمل آورده است، پاسخ ايران نيز بايد در همين چارچوب و براساس روايت تفسيري از توافقنامه صورت بگيرد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
کاظم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
1
3
بله پاسخ ایران هم بایدمتناسب باشد.مثلاافزایش سانتریفیوژهابااین تفسیرکه ماازقبل ازتوافق ژنو تصمیم به افزایش آن داشتیم.وباهمین تفسیر تعویض آنهاباسانتریفیوژهای نسل جدیدیاراه اندازی پروژه اراک یاتهدیدبخروج از ان پی تی باین بهانه که درقراردادباآن مخالفت نشده یاغنی سازی بیش از50 درصدبراساس نیازکشوربرای سوخت زیردریایی که درقراردادبه نیازایران اشاره شده وموارددیگر.فراموش نکنیم غربیها درحالآزمایش حساسیت ماهستندتااگرعمل متقابل کردیم کوتاه بیایندامااگر بازهم ادامه دادیم باین نتیجه برسندکه ماتحت فشارحاضربه توافق شده ایم لذاتابازکردن پیچ ومهره ها!پیش بروند.اکنون وقت نشاندادن وحدت وقدرت ملیست.
پاسخ ها
habib
| Iran (Islamic Republic of)
آره به این راحتی نباید شتاب کرد
نباید به این راحتی و شتابزدگی تعلیق کرد
شتابزده توافق امضا می کنند بعد میگن شتابزده عمل نشه
امید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
1
2
راستی میگیا ايالات متحده اقدام جديد رو خلاف توافق ژنو نمي دونه پس مشکل حل اصلاً ملاک باید این باشه که آمریکا چه چیزیرو خلاف میدونه و چه چیزیرو خلاف نمی دونه اصلاً دیپلماتها و کارشناسان ما که این چیزا سرشون نمیشه
میگن طرف داشت کباب باد میزد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۵
3
5
ای بابا همه چیو تعطیل کنید تا وضعمون خوب شه دیگه.هر چی آمریکا جون میگه گوش کنید تا وضعمون خوب شه!!
بببن الان 20% تعطیل کردیم شیر کاکاءو از لوله میاد!!5 % هم تعطیل کنید تا کافی میکس بیاد!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of)
هههه خودتو مسخره کن
payam
|
-
|
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۵
1
5
دم همتون گرم واقعا این چه توافقیه وقتی هیچ صحبتی از به رسمیت شناختن حق غنی سازی ایران نشده شجاعت ایرانیان و رفتن به سمت غنی سازی 50 درصد خواب راحت توافق زنو رو به چش آنها تار خواهد کرد منطق شیعه ایستادگی و سازش ناپذیری با کفر است ما که از گشنگی نمردیم که اینجوری به دست و پای آمریکاییها افتادین برید دنبال خودکفایی هر چند 100 سال طول بکشه اما خفت رو نپذیرید زیر بار زور نرید مردم ما انرژی هسته ای می خوان و در دانشگاه هم دانشجویان عزیز این مرز و بوم الحق خوب اظهارش کردن
پاسخ ها
habib
| Iran (Islamic Republic of)
پیام جون درسته ما ازگشنگی نمردیم ولــــــی
بعضیا منظورم با بعضیاست
اونها تشنه قدرت و انقام گیری هستند از حریف مقابل و میخوان سر به تن حریف نباشه به هر قیمتی
به قیمت خون شهیدان هسته ای و تعلیق و دادن جزایر
تازه آمریکایی ها که از 4 تا تانک و موشک ما که نمیترسن!!!!
راستی جزایر 3گانه هم قابل مذاکره هست !!!!!
بس کنید این وطن فروشی و خیانت و تزویر را
بگید از جون ملت چی میخواهید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
0
1
عجب توافقی شده، صدر در صد داره بهش عمل می شه: با این تقسیم کار صورت گرفته سهم ایران اینه که 100% عمل کنه و سهم آمریکا هم 0% !!!!!!!!!!!!
جمع کنید این همه ذلت و خواری و حقارتی رو که بعد از این همه سال عزت و افتخار دارید به این ملت تحمیل می کنید.
نظر شما: