تدبیر24» تقی آزاد ارمکی، جامعهشناس، نویسنده ایرانی و استاد تمام دانشگاه تهران در گفت و گو با خبرنگار تدبیر 24 در مورد روش های افزایش مشارکت مردمی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: تنها راه افزایش مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری، دموکراتیک بودن این انتخابات است. اگر تنوع رقیب در فضای انتخابات وجود داشته باشد، مشارکت مردم بالا می رود.
وی افزود: اگر سیاست هایی که برای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری بود، ادامه پیدا کند، مشارکت از انتخابات پیشین هم کمتر خواهد بود و تعداد آرای سفید بیشتر خواهد شد.
این جامعه شناس تاکید کرد: تنها راه افزایش میزان مشارکت مردم، قبول دموکراسی و رقابت آزاد است.
این جامعه شناس در مورد نقش ارکان حکومتی در افزایش میزان مشارکت مردمی گفت: ارکان حکومت باید روش های خود را عوض کنند. آنها به جای حذف، افراد را جذب کنند. فقط با بالا و پایین کردن یک قلم می شود میزان مشارکت مردمی را در انتخابات ریاست جمهوری، افزایش داد.
وی افزود: کسانی که تمام تلاششان در حذف افراد بوده، نمی توانند افراد را جذب کنند. تمام شاکله این افراد، گرایش های حذف گونه است. بنابران این افراد باید تغییر کنند و عوض کردن این آدم ها بسیار ساده است.
اگر در گسترش دموکراسی بکوشد، سبب ماندگاری خود شده است
تقی آزاد ارمکی خاطر نشان کرد: در حال حاضر ما برای مقابله با دشمن نیاز به مشارکت مردمی داریم.
این استاد دانشگاه گفت: اگر در گسترش دموکراسی بکوشد، سبب ماندگاری خود شده است.
وی در مورد سهم احزاب و مطبوعات در انتخابات ریاست جمهوری گفت: مطبوعات، ابزار دموکراسی هستند. در انتخابات آزاد باید احزاب حضور داشته باشند و رسانه ها باید آزاد باشند. مطبوعات باید شفاف سازی کنند تا مردم از دلمردگی نجات پیدا کنند و رجل سیاسی به صحنه بیایند.
به گزارش تدبیر 24، آزد ارمکی پیش بینی کرد: در انتخابات ریاست جمهوری جاری، نامزدهایی شانس برگزیده شدن را دارند که موضع دینی و ملی داشته و دغدغه های اساسی ملت را داشته باشد نه موضوعات ابتدایی حزبی و جنجالی و حذف دیگری را.
این جامعه شناس افزود: مردم دنبال کسی خواهند رفت که شبیه آقای رئیسی نباشد.
این استاد دانشگاه گفت: مردم ایران برای هر کسی که بمیرد، زار می زنند و این صفت ایرانی هاست. مردم ایران چون فرصت نمی کنند احساسات خود را در شرایط طبیعی نشان دهند، احساساتشان را در موارد اضطرار نشان می دهند.
تقی آزاد ارمکی در خاتمه تصریح کرد: شرایط نابسامان اقتصادی، ناکارآمدی نظام اداری و مدیریتی دولت و هم به حاشیه رفتن مسائل اساسی و ناامیدی مردم و ورود ناهنجار به مساله حجاب عده زیادی را ناراضی کرده است.