وی با بیان اینکه همه ساله از هشتم تا پانزدهم بهمن ماه به عنوان هفته مبارزه با سرطان نامگذاری میشود، افزود: شایعترین سرطان در میان مردان سرطان ریه است اما در ایران پیش از این سالانه 52 میلیون نخ سیگار مصرف میشد و امروزه این آمار به 60 میلیون نخ سیگار در سال رسیده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین ادامه داد: سیگار امکان ابتلای سرطان و بروز مشکل در لبها، نای، ریه و ... را افزایش میدهد و قلیان نیز اثراتی به مراتب مخربتر از سیگار دارد.
اسکویی با اشاره به اینکه شایعترین نوع سرطان در بین زنان سرطان سینه است، بیان کرد: زنان دارای سنین بیشتر از 40 سال باید با انجام ماموگرافی از سلامت خود مطمئن شوند و در صورت وجود سابقه سرطان در اقوام درجه یک خود همه ساله و در غیر این صورت هر سه سال یک بار با مراجعه به پزشک و انجام معاینات و آزمایشهای مورد نیاز مانع از ابتلا به سرطان یا موجب تشخیص زودرس و درمان به موقع آن شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با تاکید بر لزوم انجام اقدامات خودمراقبتی از سوی زنان برای تشخیص سرطان در مراحل اولیه عنوان کرد: تست پاپ اسمیر برای تشخیص سرطان دهانه رحم در خانمها با مراجعه به متخصص زنان و مامایی برای افراد دارای سابقه ژنتیکی و اقوام درجه یک، باید هر دو سال یک بار انجام شود.
اسکویی؛ ژنتیک، مصرف مواد غذایی نامناسب، ورود سموم به بدن و ... را از دلایل بروز سرطان برشمرد و در خصوص راههای مقابله با سرطان تصریح کرد: خوردن غذاها و به خصوص نوشیدنی های داغ با سرطان مری ارتباط مستقیم دارد و به همین دلیل باید از انجام این کار خودداری کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اذعان کرد: در قزوین نیز مراکزی برای درمان سرطان وجود دارد و از آنجا که تعداد زیادی از سرطانها قابل درمان هستند، در صورت ابتلای افراد با مراجعه به چنین مراکزی میتوان آنها را درمان کرد.