ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۱۷۳۰۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۲
استاد دانشگاه در وبلاگش نوشت :

چرادانشگاهیان سکوت می‌کنند؟

دو دلیل عمده دارد: ۱- حمایت از تیم مذاکره کننده و دولت شما ۲- ترس از انگ و برچسب خوردن

تدبیر24 : منتقدین- آقای روحانی در بخشهایی از سخنانشان در اجلاسی از دانشگاهیان به دلیل عدم حمایت از توافقنامه ژنو انتقاد کرده و با اشاره به نقدهای صورت گرفته از این توافقنامه فرموده‌اند:
«چرا یک عده بی‌سواد که از بخش‌هایی خاص پول می‌گیرند باید حرف بزنند اما بزرگان،‌ دانشگاهیان و اساتید ما سکوت می‌کنند؟ چرا وقتی یک اتفاق بین‌المللی رخ می‌دهد،‌ اساتید نامه خصوصی به رئیس‌جمهور می‌نویسند؟ چرا فریاد نمی‌زنید؟ چرا وارد میدان نمی‌شوید؟ ما روحیه سقراط ‌وار می‌خواهیم. کسانی که در مذاکرات ژنو،‌ مذاکره کردند نیز از دانشگاه‌ها هستند و از اساتید دانشگاه‌های ما به حساب می‌آیند.»

جناب آقای رئیس جمهور، بنده فکر می‌کنم اگر دانشگاهیان در باره توافقنامه ژنو سکوت کرده اند بیشتر به یک یا هر دو دلیل عمده زیر بوده است:
۱- حمایت از تیم مذاکره کننده و دولت شما
۲- ترس از انگ و برچسب خوردن

به دلایل مختلف اگر نگوییم همه حداقل تعدادی از دانشگاهیانی که در یان باره نظرات مشخص دارند، نظراتشان مطابق میل دولتیان نیست و آن دستاوردهایی را که شبانه روز تبلیغ می‌شود نه تنها نمی‌بینند بلکه برعکس پیامدهایی را از این توافق می‌بینند که شاید اعلام عمومی آن را صلاح ندانند و در زمانی که جامعه نیاز مبرم به وحدت همه جانبه دارد بیان دقیق و واضح و عمومی  نظراتشان را مخل این هدف برتر یعنی حفظ وحدت و یکپارچگی جامعه می‌بینند. طبیعی است که این عده از سر دلسوزی بیشتر مایل به انتقال نقطه نظراتشان در باره پیامدهای توافقنامه ژنو به صورت خصوصی باشند و در انظار عمومی به همین حد بسنده کنند که توافقنامه مزبور آن طوری که تبلیغ می‌شود نه تنها فتح الفتوحی نبوده بلکه شاید منافع مالی و سیاسی گروهی اندک شاید در شکل نهایی آن بی تاثیر نبوده است.

از طرفی در باره دلیل دوم که ترس از انگ و برچسب باشد، لطفا به یک نفر حکم بدهید تا تحقیقی در سخنرانیها، مصاحبه ها و کنفرانسهای مطبوعاتی چند ماه اخیر جنابعالی و دیگر افراد دست اول کابینه انجام دهند و تعداد دفعاتی که از واژه های افراطی و بی سواد خطاب به  بیش از ۴۹%  رای دهندگان انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری یا منتقدانی که حتی از ملایمترین لحن و با ادبانه ترین الفاظ کوچکترین انتقادی از برنامه ها کرده اند استفاده شده است را بشمارند. جناب رئیس جمهور شاید اطلاع داشته باشید که استاد جماعت در این کشور با توجه با سالیان دراز زحمتی که کشیده و با تخصصی که دارد کمترین درامدها و همچنین کمترین امنیت شغلی را دارد. فقط کم مانده که به او از این برچسبها هم زده شود. پس استاد جماعت اگر نگوییم همه حداقل افرادی مانند اینجانب حق دارند که ترسو باشند و زبانشان را به سخنی نگردانند که نه دردی از آنها درمان می‌کند و نه مسئولی گوشی شنوا برای شنیدن آن دارد. تازه افرادی هم فکر کنند استاد همین حقوق کمی را هم که می‌گیرد نکند جزء همان پولهایی است که افرادی از بخشهای خاص می‌گیرند.

والسلام علی من اتبع هدی - علی اکبر دادخواه

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
2
0
ایسون از وجناتشون پیداست که از استادان 8 سال گذشته هستن که استاد شدن!!!!!
داداش به خودت نگیر!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
كوهی
|
Sweden
|
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
0
1
مشخص نيست چرا در كشور ما، بسياری از افراد هروقت از سخنی چه حق و چه ناحق ناراحت می‌شوند به جای نقد آن سخن، سخنگو را نقد می‌كنند و يا به شخصيت او حمله می‌كنند.
برادر يا خواهر ناشناس شما كه اين قدرت را داريد كه از وجنات هر فرد، تازه آن هم از روی عكس، تشخيص دهيد كه آن شخص كی و در چه دوراني استاد شده خوب حتما اين امكان را هم داريد كه با جستجويي ساده در گوگل تشخيص دهيد كه نويسنده از كجا دكترا گرفته و كی استاد شده! محض راحتي شما بنده اين كار را انجام دادم و ديدم دانشگاهی كه ايشان دكترا گرفته و استاد هم بوده بعيد است كه شما حتي فكر حضور در يك كلاس كارشناسيش را هم به ذهن خود راه دهيد.
نظر شما: