ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۲۴۹۴
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۸

راه نجات دریاچه ارومیه چیست؟

رییس پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه گفت: تا زمانی که میزان بهره‌وری آب افزایش نیابد، سایر راهکارهای نجات دریاچه ارومیه موقتی و بی‌نتیجه خواهد بود.
تدبیر24: کامران زینال‌زاده با اعلام این خبر افزود: راه حل‌های مختلفی مانند انتقال آب بین حوزه‌ای، بارورسازی ابرها و دیگر روش‌ها برای حل بحران دریاچه ارومیه مطرح می‌شود، ولی عملا با توجه به ابعاد و گستردگی خشکی دریاچه ارومیه یک راه بیشتر وجود ندارد و آن کاهش مصرف آب و افزایش بهره‌وری آب کشاورزی است.

وی تصریح کرد: بهره‌وری هر متر مکعب آب در حوزه دریاچه ارومیه بسیار پایین‌تر از میانگین جهانی قرار دارد و باید در کنار محدود کردن مصرف آب در بخش کشاورزی، افزایش راندمان آبیاری و استفاده از سایر نهاده‌های تولید مورد توجه قرار بگیرد.

رییس پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه گفت: نجات دریاچه ارومیه نیازمند یک تلاش بزرگ است، چرا که ادامه وضع موجود منجر به ایجاد توفان‌های نمکی و تغییرات اقلیمی معناداری می‌شود که می‌تواند بر زندگی 5 میلیون نفر از مردم منطقه تاثیر بگذارد.

زینال‌زاده با اشاره به اینکه دانشگاه ارومیه نیز در کنار مسؤولین برای احیای دریاچه ارومیه در تلاش است، خاطرنشان کرد: با توجه به عقیده کارشناسان اگر فاجعه خشکی برای دریاچه ارومیه رقم بخورد، نه تنها اثرات مخرب و ویرانگری برای میلیونها نفر ساکنین اطراف زیست بوم دریاچه، بلکه مناطق وسیع‌تر اطراف آن نیز تحت تأثیر قرار خواهند گرفت، دانشگاه ارومیه با همکاری متخصصان گروه‌های آب، معدن، شیمی، زمین شناسی، محیط زیست، بیولوژی و سایر گروه‌های دانشگاهی در پی یافتن بهترین راهکارهای نجات دریاچه ارومیه خواهد بود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: