ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۲۵۸۱۸
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۵

پروشنکو: روسیه باید تنبیه شود

رئیس‌جمهوری جدید اوکراین در مصاحبه‌ای تاکید کرد که مایل است روسیه را تنبیه کند، ولی چاره‌ای جز مذاکره با این کشور همسایه ندارد، ولی برای تقویت توان نظامی و توسعه اقتصادی اوکراین به هر نوع کمکی از سوی غرب نیاز دارد.
تدبیر24:«پترو پروشنکو» رئیس‌جمهوری جدید اوکراین روز سه شنبه در نخستین مصاحبه خارجی خود با مجله «تایم» آمریکا اعلام کرد که مایل است روسیه را به خاطر «فاجعه‌ای» که در این کشور ببار آورده، تنبیه کند، ولی راه دیگری بجز مذاکره با مقامات مسکو وجود ندارد.

وی یادآور شد: «برخی در اوکراین مایل هستند که کشورهایی مانند سوئیس یا کانادا را در همسایگی خود ببینند، ولی باید این واقعیت را پذیرفت که روسیه همسایه ماست. لازم است تا با مقامات مسکو به گفت‌وگو پرداخت، چرا که برای تضمین امنیت و تشریح مواضع اوکراین باید با روسیه که همسایه ماست، مذاکره کرد. راه دیگری بجز این وجود ندارد.»

رئیس‌جمهوری جدید اوکراین با اشاره به اینکه «اگر راستش را بخواهید، من اصلا از طرز فکر رئیس‌جمهوری روسیه در مورد کشورم خوشم نمی‌آید»، تاکید کرد:«ولی بهترین راه آن است تا «ولادیمیر پوتین» را متقاعد سازیم که اوکراین دارای حق استقلال است و از تمامیت ارضی خویش نخواهد گذشت و اینکه ما قصد داریم ارتشی قدرتمند و اقتصادی شکوفا بوجود آوریم.»

پروشنکو در ادامه با یادآوری اینکه اوکراین در انتظار دریافت هر نوع کمکی از جانب کشورهای غربی است، توضیح داد: «این کمک می‌تواند به هر شکل باشد. ما حاضر هستیم هر نوع حمایت و کمکی از جانب غرب، از ارسال تجهیرات نظامی گرفته تا بستن حریم هوایی یا دریایی کشور را بپذیریم تا بتوانیم اوضاع در اوکراین را سرو سامان دهیم.»

وی یادآور شد که جزییات این کمک‌ها را هفته گذشته در زمان دیدار خود با «باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا، با وی در میان گذاشته است. پروشنکو همچنین ابراز عقیده نمود که شورای امنیت سازمان ملل دیگر نمی‌تواند به حل و فصل مناقشات بین کشورها کمک کند. وی افزود: «روسیه بدون هیچ مشکلی منطقه کریمه را به چنگ آورد و چون در شورای امنیت حق وتو دارد، هیچ کس هم نتوانست کاری انجام دهد. بنابراین واضح است که سیستم قدیمی دیگر کارآیی ندارد.»

لازم به یادآوری است که «پترو پروشنکو» جمعه گذشته در حاشیه مراسم بزرگداشت ورود متفقین به شهر نورماندی در خاک فرانسه در پایان جنگ جهانی دوم با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه برای نخستین بار و به مدت ۱۵ دقیقه دیدار و گفتگو کرد.
برچسب ها: روسیه تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: