ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۶۲۲۳
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۸

انتقاد آخوندي از سیاست‌های بانکی

با توافقی که با بانک مرکزی انجام داده ایم امکان استفاده از پول پرقدرت برای تأمین مالی بخش مسکن وجود ندارد اما امیدواریم با راه اندازی صندوق پس انداز مسکن و تقویت بازار رهن، قدرت خرید متقاضیان مسکن را افزایش دهیم.
تدبیر24:عباس آخوندی در بیست و چهارمین همایش سیاست‌های پولی و ارزی افزود: تا زمانی که بانکها دست از بنگاه داری برندارند، معوقات خود را وصول نکنند و قدرت وام دهی خود را افزایش ندهند، نمی توانند در رفع رکود اقتصادی نقشی ایفا کنند.

وی ادامه داد: سهم تسهیلات بانکی به بخش مسکن در سالهای 85 تا 92 با لحاظ تورم به کمتر از نصف رسیده است و سهم بخش صنعت نیز در این سالها کاهش یافته است و بجای آن منابع بانکی به سمت بازرگانی و امور متفرقه تخصیص داده شده است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: وقتی کارکرد بانکها این است، من به عنوان متولی و سیاستگذار بخش مسکن بر اساس کدام منابع باید سیاستگذاری کنم.

وی پیشنهاد کرد یک بار و برای همیشه مشکلات نظام بانکی کشور در یک برنامه زمان بندی شده حل شود و دولت مسئولیت بنگاههای وابسته به بانکها را بر عهده گیرد تا نظام بانکی بتواند با سالم سازی خود به جایگاه اصلی در تأمین مالی بخش تولید برگردد.

آخوندی گفت: با توافقی که با بانک مرکزی انجام داده ایم امکان استفاده از پول پرقدرت برای تأمین مالی بخش مسکن وجود ندارد اما امیدواریم با راه اندازی صندوق پس انداز مسکن و تقویت بازار رهن، قدرت خرید متقاضیان مسکن را افزایش دهیم.

وی افزود: در حال حاضر حداکثر 35 میلیون تومان به هر متقاضی مسکن وام داده می شود که این مبلغ درصد ناچیزی از قیمت مسکن است.

وزیر مسکن اضافه کرد: باید با یک برنامه که از یک سو بتواند قدرت خرید مسکن را تا 50 درصد قیمت واحد مسکونی تأمین کند و از سوی دیگر باعث تقویت بازار رهن در کشور شود رشد مناسبی برای بخش مسکن تأمین کرد.

وی گفت: سهم بازار رهن در تولید ناخالص داخلی در برخی از کشورها به 40 درصد می رسد در حالیکه این رقم در کشور ما کمتر از یک درصد است.

آخوندی ضمن حمایت از طرح صندوق پس انداز مسکن خواستار آن شد که دولت کسری احتمالی این صندوق را جبران کند.
برچسب ها: آخوندی تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: