تدبیر24 : این روزها با ورق زدن صفحه روزنامه ها و مرور سایت ها یک نکته بیش از سایر مسائل در عرصه سیاست به چشم می خورد. پس از همایش " دلواپسیم " جملاتی که مصباح یزدی رهبر معنوی دلواپس ها به کار می برد حاوی کلید واژه هایی است که می توان در آن ردی از سیاست های بلند مدت را دید.
هر چند روی کار آمدن محمود احمدی نژاد حاصل اتحاد اصول گرایان در سال 84 بود اما نکته ای که واضح است نقش پر رنگ اعضا جبهه پایداری در سیاست های کلان دولت مرد گرمساری بود. نتایج حاصله از عملکرد دولت اصول گرا و حواشی پر رنگ حامیان جدی این دولت در کنار ادبیات سیاسی خاص آنها به هر ترتیب خرداد ماه 92 آنها را با رای 4 میلیونی روبرو کرد تا کاهش مقبولیت سیاسی این طیف برای سیاستگذاران آن مشخص شود.
تئوری های سیاست درباره هر نوع گروه و دسته ای تاکید بر این نکته دارند که شکست در رقابت ها برای گروه هایی که طرح و برنامه برای حضور در سیاست دارند نمی تواند به معنی حذف آنها تلقی شود. جبهه پایداری یا همان دلواپسان نیز از این دسته خارج نخواهند بود. در کنار انتقادهای شدید به دولت و استفاده از هر فرصتی برای تاثیر گذاری بر اذهان عمومی این طیف با توجه به نتایج انتخابات ریاست جمهوری به این باور رسیده است که حضورش در عرصه مدیریت کشور با شرایط فعلی در پایگاه های کلان شهرهایی چون تهران شبیه به غیر ممکن است.
سال گذشته در جریان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری طرحی از سوی ستاد سعید جلیلی با عنوان اعزام مبلغ و سخنران به روستاها در جهت ترویج گفتمان انقلاب به راه افتاد. هر چند در ظاهر این طرح به عنوان برنامه ای انتخاباتی مطرح شده بود اما می توان اثری از سیاست های بلند مدت در آن پیدا کرد. انتخابات مجلس نهم در پیش است، نکته ای که از هم اکنون مشخص است حضور قوی اصلاح طلبان در این عرصه است.
حضور پر رنگ جامعه اصلاح طلب و اعتدال گرا عرصه رقابت های انتخاباتی در شهرهای بزرگ را از دلواپسان خواهد گرفت و خود آنها نیز به این نکته واقف هستند که با این شرایط در کلان شهری مثل تهران جایی در بین منتخبین نخواهند داشت. به همین دلیل پایگاه جدید این طیف روستاها و مناطق محروم خواهد بود، روشی که محمود احمدی نژاد حداقل در 4 سال اول از آن سود برد. علت اقبال روستاها به احمدی نژاد در انتخابات سال 84 بدون شک طرح مسائل اقتصادی بود، او از عدالت حرف زد و قرار شد نفت را سر سفره های مردم آورد اما پس از مدتی با عملی نشدن وعده ها و سخت تر شدن زندگی روستاها نقطه مخالف احمدی نژاد شدند.
تئوری اقتصادی و شعارهایی مشابه حرف های احمدی نژاد دیگر پاسخگوی افزایش محبوبیت برای حامیان مصباح یزدی نخواهد بود. آنها اینبار با مسائل مذهبی را شروع کرده اند، اظهارات چند وقت مصباح یزدی و برخی حامیان او درباره حجاب و حمله آنها به دولت امری حساب شده است. چنین حرف هایی با استفاده از اعتقادات مذهبی این طیف از جامعه نقطه تحریکی برای جمع آوری رای در مناطق محروم خواهد بود و می توان راه ورود به مجلس دهم را برای گفتمان دلواپسی را از این طریق گمانه زنی کرد.