ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۸۲۳۰
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۴

یک توافق بین ایران و ۱+۵ در وین

یک مقام بلند پایه آمریکایی گفته نمایندگان گروه ۱+۵ تنها با تمدید چند روزه مذاکرات هسته‌ای بین ایران و این کشورها موافقت کردند.
تدبیر24: یک مقام بلند پایه آمریکایی گفته نمایندگان گروه 1+5  در ششمین دور مذاکرات هسته‌ای وین چند مسیر برای حل مناقشه هسته‌ای به ایران پیشنهاد داده‌اند.

هیئت‌های کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین (پنج عضو دائمی شورای امنیت) به علاوه آْلمان، موسوم به گروه ۱+۵ از روز یازدهم تیرماه در شهر وین، پایتخت اتریش حضوردارند تا کار بر روی نگارش متن توافق جامع هسته‌ای را پیش از اتمام موعد ۲۰ جولای (۲۹ تیرماه) آغاز کنند.

در متن توافقنامه موقت ژنو، موسوم به طرح اقدام مشترک که در سوم آذرماه سال گذشته بین ایران و کشورهای ۱+۵ به امضا رسید مقرر شد طرفین پس از اتمام دوره شش ماهه این توافقنامه توافق جامع هسته‌ای برای پایان دادن به مناقشه چند دهه‌ای غرب با برنامه هسته‌ای ایران را آغاز کنند. علی‌رغم اینکه در متن این توافقنامه این موعد تا ۶ ماه قابل تمدید دانسته شده، مقامات آمریکایی گفته‌اند آنها تنها بر حصول توافق تا ۲۰ جولای تمرکز دارند. این مقامات همچنین اظهار کرده‌اند تمدید موعد مذاکرات، احتمالا به گفت‌وگوهای جداگانه‌ای نیاز دارد.

تمدید موعد این مذاکرات نیز چالش‌های خاص خود را به همراه دارد: از میان هیئت‌های حاضر در میز مذاکرات، ویلیام برنز، معاون وزیر خارجه آمریکا و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاییز سال جاری از سمتشان کنار می‌روند. علاوه بر این، انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در آمریکا از جمله مسائل دیگری است که توان آمریکا برای توافق بر سر این موضوع را کاهش می‌دهد.

یک مقام بلندپایه آمریکایی حاضر در مذاکرات طی تماس تلفنی با خبرنگاران گفته مذاکره‌کنندگان موافقت کرده‌اند که تنها تمدید چند روزه مهلت مذاکرات ضروری است و اکنون «تمامی چشم‌ها» به موعد ۲۰ جولای است.

وی همچنین با بیان این ادعا کرده که قدرتهای غربی در این مذاکرات «چندین مسیر» به ایران پیشنهاد داده‌اند، افزوده زمان آن رسیده که ایران یکی از این مسیرها را انتخاب کند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: