ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۸۴۹۵
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۶
دکتر احمد شیرزاد فعال سیاسی اصلاح طلب

سهم خواهی اصلاح‌طلبانه

برخی تصور می‌کنند اصلاح‌طلبان می‌خواهند به صورت چراغ خاموش وارد دولت شده و به مرور مسئولیت‌های مختلف را بر عهده گیرند و در نهایت طرح عبور از روحانی را اجرایی کنند، بیشتر به یک شوخی می‌ماند که . . .
تدبیر24: این روزها صحبت‌های فراوانی در نقد رفتار اصلاح‌طلبان از سوی جریانی خاص مطرح می‌شود که نسبت به اختلافات میان اصلاح‌طلبان و روحانی ابراز نگرانی می‌کنند اما برای تحلیل دلیل این رفتارها باید به این سوال پاسخ داد که آیا این مواضع از سر دلسوزی مطرح می‌شود و قصد مطرح کنندگان همراهی با دولت است؟

به نظر می‌رسد آنچه این افراد بیان می‌کنند بیشتر بهانه‌جویی برای مانع‌تراشی بر سر راه دولت است. اصلاح‌طلبان برای انتشار مواضع و اندیشه‌های خود نیاز به سخنگویی دیگران ندارند و در زمینه همراهی با دولت نیز از همان ابتدای تشکیل به صراحت منش دوستی با دولت و همراهی و همیاری با تصمیمات دولت را سرلوحه رفتارشان قرار دادند. گرچه از همان ابتدا هم تاکید شد این حمایت به معنای حمایت کلمه به کلمه از تک تک رفتارهای دولت نیست و اگر اشکال و آسیبی در عملکرد دولت دیده شود به آن انتقاد خواهد شد و مطمئنا این انتقادها به معنای مخالفت و عبور از دولت روحانی نیست.

به عنوان یک نمونه مشخص بسیاری  ازاصلاح‌طلبان نسبت به برخی رفتارها و تصمیمات وزارت کشور انتقاد دارند و همواره این انتقاد را به اشکال گوناگون و به صراحت اعلام کرده‌اند. اصلاح‌طلبان معتقدند مواضع و عملکرد وزارت کشور به سمت اهدافی که دولت تبیین کرده نیست و این انتقاد هم به صراحت از سوی اصلاح‌طلبان مطرح شد. اما طرح این انتقاد به این معنا نیست که توقع داشته باشیم دوستان ما در وزارت کشور حضور داشته باشند. حتی در دولت آقای خاتمی که دولتی اصلاح‌طلب به شمار می‌رفت و دیدگاه‌های آن همپوشانی بسیار زیادی با دیدگاه‌های اصلاح‌طلبان داشت باز هم همه دولت در دست نیروهای اصلاح‌طلب نبود. آقای روحانی هم در شرایطی است که برخی انتقادها از سوی اصلاح‌طلبان نسبت به کابینه ایشان وجود دارد اما این به معنای اصرار بر حضور چهره‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان در دولت نیست. البته بحث سهم‌خواهی، بحث حساسی است که باید به دقت مورد بررسی قرار بگیرد.

اگر یک حزب سیاسی بعد از پیروزی در انتخابات بگوید ما از همه اهداف خود گذشتیم و دولت هر چه می‌خواهد بکند که نقض‌غرض حضور در عرصه سیاسی است! هر کس هدفی دارد و برای رسیدن به آن تلاش می‌کند و هدف ما نیز این است که آقای روحانی برای رسیدن به شعارهای اصلاح‌طلبانه تلاش کند و این مسئله‌ای نیست که بخواهیم آن را یواشکی مطرح و اجرا کنیم!

اصلاح‌‌طلبان از آقای روحانی حمایت کردند چون مواضع ایشان را به مواضع خود نزدیک می‌دیدند چنانچه در دوره قبل، چون دولت برنامه‌های اصلاح‌طلبانه نداشت ما هم کاری به کار آن نداشتیم و نه حمایت کردیم و توقع هم نداشتیم که برنامه‌های ما را اجرایی کند. اما اگر سهم‌خواهی از دولت روحانی، پست‌خواهی معنا شود این کم‌سوادی تحلیلگران را نشان می‌دهد چون امروز حضور یک یا دو وزیر بیشتر و کمتر نمی‌تواند در دستیابی به اهداف اصلاح‌طلبان تغییری ایجاد کند.

کابینه دولت به شکلی است که به اندازه کافی نیروی زبده در دولت دیده می‌شود و اینکه برخی تصور می‌کنند اصلاح‌طلبان می‌خواهند به صورت چراغ خاموش وارد دولت شده و به مرور مسئولیت‌های مختلف را بر عهده گیرند و در نهایت طرح عبور از روحانی را اجرایی کنند، بیشتر به یک شوخی می‌ماند که به سادگی مشخص می‌شود. این افراد برای تحلیل رفتار اصلاح‌طلبان شبیه‌سازی رفتارهای دوستان خود را الگو قرار داده‌اند در صورتی که اصلاح‌طلبان به خاطر نزدیکی خط فکری از روحانی حمایت کردند و هرگز به دنبال فلان وزارتخانه و بهمان معاونت نیستند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: