ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۸۸۹۹
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۳

سبک خاص ظریف در مذاکرات هسته‌ای

یک روزنامه آمریکایی در گزارشی رویکرد وزیر خارجه ایران در وین را دارای ظرافت خاص جهت خلع سلاح حریفان و خواسته‌های گزاف آن‌ها نام نهاد.
تدبیر24: روزنامه «لس‌آنجلس تایمز» در گزارشی از جو مذاکرات هسته‌ای  در وین نوشت: مقام‌های آمریکایی حاضر در وین رویکرد  سخت‌گیری آشکاری را برای ایجاد فشار بر ایران و به دنبال تهدید از سوی این کشور مبنی بر ترک مذاکرات اتخاذ کرده‌اند اما «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران، از این ابزار در پاسخ گویی مدد نمی‌گیرد.

بر اساس این گزارش، این دیپلمات ایرانی در حالی‌که مذاکرات شدت گرفته است با لبخند و اطمینان دهی از تمایل ایران به همکاری با قدرت‌های جهانی صحبت می‌کند.

مقام‌های غربی رویکرد ظریف را سبکی خاص که ایران را کشوری بدون تهدید و در عین حال کشورهای غربی را قلدر می‌نامد خطاب کردند.

یک دیپلمات نزدیک به مذاکرات در این رابطه اظهار داشت: «ظریف در تلاش است تا نشان دهد صحبت از تهدید  بودن برنامه هسته‌ای ایران گزاف است.»

این روزنامه در ادامه نوشت: ظریف روز گذشته در حالی که در تلاش جهت دیدار با مقام‌های انگلیس، فرانسه،آلمان و دیدار جداگانه با جان کری بود در مرکز توجه قرار داشت.

اگر ظریف بتواند مقام‌های آمریکایی را متقاعد کند که تقاضاهایشان اضافی است، آنگاه خواهد توانست اعضای دیگر گروه 5+1 را نرمتر کرده و یا در صورت به بن بست رسیدن مذاکرات واشنگتن را مقصر نشان دهد.

یک کارشناس اندیشکده «رند» در این زمینه گفت: «اگر واشنگتن در این زمینه سختگیر نشان داده شود ، آنگاه ایران می‌تواند قضیه را جوری نشان دهد که سزاوار معافیت از تحریم‌ها است.»
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: