ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۹۲۹۱
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۰

انتقاد زنگنه از خودروسازان

وزیر نفت گفت: برخی شرکت‌های و صنایع مانند صنعت خودروسازی به‌علت انحصاری بودن هیچ تلاشی برای نوآوری و استفاده از طرح‌های پژوهشی و تحقیقات انجام نمی‌دهند، از این رو کلید تحول ارتباط صنعت و دانشگاه خروج صنایع از انحصار است.
تدبیر24: بیژن نامدار زنگنه در نشست شب گذشته(چهارشنبه 25 تیر) کارگروه ارتباط صنعت و دانشگاه با رئیس مجلس، با بیان اینکه اتحصاری بودن برخی صنایع مانع رشد پژوهش و طرح‌های تحقیقات در آن‌ها بخش‌های می‌شود، گفت: برخی شرکت‌های و صنایع مانند صنعت خودروسازی به‌علت انحصاری بودن هیچ تلاشی برای نوآوری و استفاده از طرح‌های پژوهشی و تحقیقات انجام نمی‌دهند، از این رو کلید تحول ارتباط صنعت و دانشگاه خروج صنایع از انحصار است.
 
وزیر نفت، با تأکید بر اینکه اقتصاد کشور باید رقابتی باشد، تصریح کرد: درباره توجه به بخش پژوهش از سوی دستگاه‌های اجرایی حتی اگر دستوراتی تعیین شود و اگر آن‌ها بر اساس تقاضا و درخواست صنایع کلید نخورد، این طرح هیچ فایده‌ای برای کشور ندارد، از طرف دیگر حمایت دولت از صنایع تا حدودی خوب است اما تشدید آن موجب نابودی صنایع می‌شود.
 
وی با اعلام اینکه به‌علت انحصاری بودن صنایع هیچ بخشی به دانشگاه و تحقیقات رجوع نمی‌کند، افزود: قطعا موتور محرک توسعه فناوری باید رقابت باشد و تنها راه توسعه پژوهش مقوله رقابت در صنایع است.
 
زنگنه ادامه داد: هم‌اکنون بیش از 90 درصد صنایع و شرکت‌ها از سوی دولت و یا بخش‌های خصوصی اداره می‌شود بنابر این واگذاری‌ها هم هیچ تأثیری نداشته است، از طرف دیگر وزارت نفت برای توسعه پژوهش و تحقیقات دانشگاه نفت را در سال‌های گذشته تأسیس کرد.
 
وی با اشاره به برنامه وزارت نفت برای استفاده از دانشگاه در اجرای طرح‌های خود، گفت: اخیرا توافق کردیم که تعدادی از مخازن نفت را به دانشگاه‌ها واگذار کنیم، تا آن‌ها تمام مراحل خود انجام دهند و قطعا این مهم ترین کار وزارتخانه است.
 
زنگنه ادامه داد: همچنین وزارت نفت به‌دنبال ساخت تجهیزات این حوزه است، که هم‌اکنون حدود 10 قلم کالا در دستور ساخت وجود دارد و ما به‌دنبال استفاده از تمام ظرفیت‌های دانشگاهی برای اجرای آن هستیم، از این‌رو افزایش بازیافت و بهینه سازی مهم‌ترین تقاضا و دغدغه وزارتخانه است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: