ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۱۱۸۵
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۸

هزینه‌کرد ناصحیح برای پژوهش در کشور

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه در کشور هزینه زیادی به صورت ناصحیح برای پژوهش می‌شود، گفت: با تزریق منابع مستقیم به دانشگاه‌ها نمی‌توانیم به فناوری برسیم بلکه باید نهادهای واسط وجود داشته باشند.
تدبیر24: سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در مراسم گرامیداشت سی و چهارمین سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی گفت: در سال‌های گذشته روش‌های غلطی در زمینه پژوهش داشتیم ولی با این وجود هم جهاددانشگاهی ایده خوبی در امر پژوهش بوده است.

وی افزود: با تزریق منابع مستقیم به دانشگاه‌ها نمی‌توانیم به فناوری برسیم بلکه باید نهادهای واسط وجود داشته باشند که جهاددانشگاهی یک نهاد واسط موفق در حوزه تبدیل علم به ثروت است که بر مبنای اصول نظام اسلامی حرکت می‌کند.

ستاری اظهار داشت: جهاددانشگاهی به عنوان یک پتنت در حوزه فناوری و ارزش افزوده قابلیت زیادی دارد، ما بای بحث مرز دانش را از تجاری سازی جدا کنیم. مردم باید ارزش افزوده را در زندگی خود حس کنند، ارزش افزوده با منشاء اقتصاد دانش بنیان، نه در قالب مقاله ISI.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: ما در حوزه‌هایی که بحث اقتدار ملی مطرح است موفق می‌شویم ولی وقتی بحث تجاری سازی محصولات است باید بتوانیم محصولی بسازیم که شاخص‌های خاص تجاری سازی داشته باشد.

وی اضافه کرد: باید حقوق هیات علمی‌های کشور با خروجی آنها مقایسه شود. کشور در امر پژوهش زیاد خرج می‌کند ولی درست خرج نمی‌کند. آزمایشگاه‌های شیک داریم که استفاده نمی‌شود و اگر باستفاده شود هم ارزش افزوده خروجی آن نیست بلکه محققان به دنبال مقاله ISI هستند.

به گفته ستاری، باید انچه مقام معظم رهبری در نظر دارند که تا به حال اتفاق نیفتاده است را محقق کنیم.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: این معاونت در صورتی که بازاری برای تولید محصولات دانش بنیان وجود داشته باشد تمامی مراحل طراحی تا تجاری سازی یک محصول دانش بنیان را برعهده می‌گیرد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: