رویانیان:نمیگذارندکاراقتصادی کنیم
در کشور های مختلف دنیا با فروش سهام باشگاه، واگذاری امتیاز پخش رادیویی و تلویزیونی مسابقههایشان، فروش پیراهن و سایر لوازم ورزشی، تبلیغات روی لباسهای ورزشی بازیکنان و کنار زمین مسابقه و همچنین فروش بلیت، به درآمدزایی میپردازند. از سوی دیگر، این باشگاهها برای تأمین هزینههایشان از اصول اولیه علم اقتصاد کمک میگیرند اما چرا در ایران موانع پشت سر هم برسر راه مسئولان قرار میگیرد و مانع پیش برد اهدافشان میشود دراینباره با محمد رویانیان،مدیر عامل باشگاه پرسپولیس به گفتوگو نشستیم. آقای رویانیان شما به عنوان یک مسئول توانستید ساختار اقتصادی خوبی برای پرسپولیس ایجاد کنید. اما بااین حال مشکلاتی مانع این پیشرفت شده است. دلیل این مشکلات را در چه میبینید؟
دلیل عدم پیشبرد راه کارهای اقتصادی در فوتبال و بهویژه پرسپولیس این است که نمیگذارند در فوتبال کار اقتصادی انجام شود. در کشور ما ورزش بر پایه اقتصاد نیست و فوتبال را یک صنعت درآمد زا نمیبینند. با این وضعیت کار اقتصادی توسط پرسپولیس شنا کردن در مسیر مخالف رودخانه پرخروش اقتصاد است. تاچه حد باشگاه پرسپولیس به اهداف اقتصادی خود نزدیک است؟ امسال باید برنامههای اقتصادی پرسپولیس به نتیجه میرسید و درآمدها به حساب باشگاه واریز میشد. ولی این اتفاق نیافتاد. البته ممکن است از برنامههای اقتصادی عقب افتاده باشیم اما برنامههای خود را رها نخواهیم کرد، خوشبختانه ساختاری را ایجاد کردهایم که امیدواریم سال آینده(1393) سال شکوفایی پرسپولیس باشد. دلیل اینکه هیچ سرمایه گذاری رغبت نمیکند در این صنعت وارد شود چیست؟
موضوع توسعه اقتصادی هنوز در کشور تعریف نشده، طبیعی است در این شرایط بانکها حاضر به اعتباردهی و تسهیلات دهی نیستند و سرمایه گذاران وارد بخش خصوصی نمیشوند. جایگاه واقعی ورزش در اقتصاد ایران کجاست؟
سیستم اقتصادی کشور منبع اقتصادی به نام فوتبال را قبول ندارد، درحالی که واقعیت این است برای این صنعت صدها میلیارد تومان هزینه خرج میشود اما سیستم اقتصادی کشور به فکر نیست از فوتبال به عنوان تجارت استفاده کند. تلویزیون میتواند منبع اقتصادی خوبی برای پیشبرد اهداف صنعت ورزش باشد به نظر شما رابطه ورزش و تلویزیون چطور است؟
متاسفانه با تمام همکاریها و کمکهایی که از سوی ضرغامی و سایر مسئولان صدا و سیما انجام شده هنوز هم پیوندی بین ورزش و تلویزیون به وجود نیامد است. شما فکر میکنید دیدگاه صالحی امیری درباره ورزش حرفهای چگونه است؟ صالحی خیلی جدی به دنبال خصوصی کردن ورزش است. اگر تفکرات او در این عرصه پیاده شود، ورزش با نظارت دولت و محوری خصوصی گامی به سمت جلو برمیدارد. نظر شما درباره خصوصی سازی در ورزش چیست؟ براساس اصل 44 تمام بخشهای اقتصادی به جز مواردی که در قانون اساسی اشاره شده است میتوانند خصوصی شوند ورزش نیز از این امر مستثنی نیست. باید اشاره کرد تنها راه نجات ورزش و پایدار کردن آن خصوصی سازی ورزش کشور است. وقتی ورزش خصوصی شود پخش تلویزیون خصوصی میشود تبلیغات، سرمایه گذاری میشود و باشگاهها مانند بنگاههای اقتصادی ناچارند به دنبال کسب درآمد باشند و اتفاقات خوبی در این حوزه میافتد.