ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۲۵۰۶
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۰

اجرای 4 طرح جدید پتروشیمی

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: حدود دو میلیارد یورو از منابع فاینانس چین برای طرحهای جدید پتروشیمی شامل سبلان، بوشهر، مسجدسلیمان و لردگان اختصاص می یابد.
تدبیر24: عباس شعری مقدم با بیان اینکه صنعت پتروشیمی حدود ١٠ میلیارد یورو از فاینانس چین، سهمیه خواسته است، گفت: تاکنون از این میزان حدود دو میلیارد یورو برای طرحهای جدید پتروشیمی شامل سبلان، بوشهر، مسجد سلیمان و لردگان موثر شده است.

وی گفت: هم اکنون در زمینه فاینانس چین، موانعی مانند تایید گارانتی های پیش پرداخت و حسن انجام کار توسط بانک مرکزی ایران باقی مانده که تاکنون حل نشده است.

بیژن زنگنه وزیر نفت در نخستین روزهای در اختیار گرفتن سکان مدیریت وزارت نفت از برنامه ریزی برای دومین جهش توسعه ای در صنعت پتروشیمی ایران خبر داده و گفته بود: با دومین جهش توسعه، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی به سالانه ١٠٠ میلیون تن و ارزش تولید محصولات پتروشیمیایی کشور به ٤٠ میلیارد دلار در سال افزایش می یابد.

یکی از مهمترین راهکاری جذب ٥٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی برای تکمیل و راه اندازی طرحهای نیمه تمام و جدید پتروشیمی گشایش منابع فاینانس و خطوط اعتباری توسط فاینانسورهای چینی است.

قرار است تولید روزانه گاز ایران از محل فازهای اولویت اول (١٢، ١٥ و ١٦ و ١٧ و ١٨) حدود ١٠٠ میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد؛ بسیاری از کارشناسان صنعت نفت ایران معتقدند تحقق این امر می تواند تحولی بزرگ در همه بخشها به ویژه تامین خوراک مجتمع های پتروشیمی کشور ایجاد کند، مجتمع هایی که هم اکنون به دلیل کمبود خوراک با حداکثر ظرفیت کار نمی کنند.

هم اکنون ایران از ظرفیت تولید سالانه ٦٠ میلیون تن محصولات پتروشیمیایی برخوردار است که به دلایل مختلف از جمله کمبود خوراک، تنها از ٦٨ درصد این ظرفیت استفاده می شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: