ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۳۲۸۳۴
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۰

من و رییس‌جمهور تقسیم وظیفه کردیم

اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در باره شرکت نکردن حسن روحانی رییس جمهوری در جلسه استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مجلس شورای اسلامی گفت: من و روحانی تقسیم وظایف کردیم.
تدبیر24: جهانگیری امروز -یکشنبه- در مراسم تکریم رضا فرجی دانا وزیرسابق علوم، تحقیقات و فناوری و معارفه محمدعلی نجفی به عنوان سرپرست این وزارتخانه، اظهار کرد: از روزهای اول دولت قراری بین من و رییس جمهوری گذاشته شد و تقسیم کاری صورت گرفت که بر مبنای آن ایشان در جلسات استیضاح وزرا شرکت نکنند و بنده به جای ایشان حضور یابم.

وی توضیح داد: در آن مقطع به آقای روحانی گفتم که بر اساس آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی معاون اول رییس جمهوری نمی تواند در جلسات استیضاح سخنرانی کند، اما ایشان گفتند که هیچ موردی نیست که در دولت های آیت الله هاشمی و حجت الاسلام خاتمی روسای جمهوری برای استیضاح به مجلس رفته باشند و این مساله در دولت گذشته باب شد.

وی انتقادات صورت گرفته از دولت را مبنی بر اینکه چرا رییس جمهوری شخصا برای دفاع از وزیر علوم به مجلس نرفته است را یادآور شد و گفت: از هفته ها قبل برنامه ریزی شده بود که در روز 29 مرداد ماه رییس جمهوری به اردبیل سفر کند، اما برای حضور در جلسه استیضاح باید این برنامه برهم زده می شد و اینکه می گویند ایشان پنج دقیقه در جلسه حضور می یافت و می رفت، تنها یک شوخی است زیرا رییس جمهوری براساس آیین نامه مجلس باید در صحن علنی می نشست و بعد از سخنرانی وزیر از وی دفاع می کرد.

معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: تصمیم گرفتیم از آنجایی که حل مشکلات مردم در اولویت است، درست نیست که بگوییم رییس جمهوری سفر خود را به استان محروم اردبیل لغو و به زمان دیگری موکول کند، اما ایشان باز هم در سخنرانی عمومی خودشان در آن شهر وقت گذاشتند و از وزیر علوم دفاع کردند.

وی با بیان اینکه حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری علاقه وافری به وزیر علوم داشته و دارد، گفت: رییس جمهوری تمام تلاش خود را حتی چند برابر بیش از حد معمول انجام داد تا استیضاح فرجی دانا در فضا و التهابی که بر سر یک کلمه ایشان درست کرده بودند، مطرح نشود.

وی افزود: رییس جمهوری هم از شخصیت و هم از عملکرد فرجی دانا دفاع کردند و در هیات دولت گفتند که همه اعضای کابینه در تعامل با مجلس وظیفه دارند مانع استیضاح شوند.

وی با یادآوری تاکیدات رییس جمهوری در روزهای منتهی به استیضاح وزیر علوم گفت: روز شنبه هفته قبل از استیضاح آقای روحانی به من تاکید کردند دولت آنچه در توان دارد برای دفاع از آقای فرجی دانا به کار گیرد؛ ایشان در فردای آن روز و در جلسه هیات دولت دفاع مفصل تری از شخصیت و عملکرد وزیر سابق علوم کردند.

جهانگیری گفت: آقای روحانی یک هفته قبل از استیضاح نیز با 10 تا 15 نفر از اعضای کابینه درباره این استیضاح جلسه داشتند و گفتند که اعضا گزارش عملکرد خود را در این رابطه ارایه کنند.

جهانگیری همچنین تاکید کرد که عملکرد وزیر سابق علوم تحقیقات و فناوری در طی 10 ماه وزارتش عمل به منشور دولت تدبیر و امید بود.

ی در این حال تصریح کرد: ضرورت مردم سالاری ایجاب می کند که حق استیضاح مجلس را بپذیریم، اما نباید حق و حقیقت را از یاد ببریم.

وی با بیان اینکه دولت خود را برای این گونه تغییرات آماده کرده است، اظهار داشت: بحمداللـه در همه بخش ها مردم و نخبگان همراه دولت هستند و از این نظر تغییر برای دولت تدبیر و امید سخت نیست؛ ده ها فرجی دانا در دانشگاه های کشور وجود دارند که حاضرند با اشتیاق برای دولت و مردم کار کنند.

معاون اول رییس جمهوری در ادامه سخنرانی خود با بیان این که دولت نمی خواست در جریان استیضاح وزیر علوم با موضوع جدیدی مواجه شود، اظهار کرد: ما می خواهیم فضای تنش آمیز بین سه قوه که در دولت قبل وجود داشت، از بین برود، زیرا مردم دوست ندارند این فضا بر روابط بین قوا حاکم شود و مسئولین به مسایل حاشیه ای بپردازند.

وی چالش های بین قوا را دستمایه رسانه های خارجی برای ارائه تصویر غلط از نظام جمهوری اسلامی برشمرد و گفت: در حالی که منطقه ناامن است، ایران اسلامی ثبات و آرامش بالایی دارد که باید قدر آن را دانسته شود و برای حل مشکلات پیش رو گام برداریم.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: