مراسم گرامیداشت زادروز حکیم ابوعلی سینا و روز پزشک و گرامیداشت زادروز حکیم زکریای رازی و روز داروساز، همزمان با ولادت حضرت معصومه (س) از سوی سازمان تامین اجتماعی در باشگاه فرهنگی رفاهی پل رومی، برگزار شد.
تدبیر24: به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، در این مراسم که با حضور معاون درمان سازمان تامین اجتماعی و جمعی از مدیران ارشد این سازمان برگزار شد، از 90 نفر از پزشکان و داروسازان تامین اجتماعی در سراسر کشور با اهدای لوح، تقدیر به عمل آمد.
دکتر محمدعلی همتی معاون درمان سازمان تامین اجتماعی با تبریک روز پزشک و داروساز، گفت: یکی از کامل ترین و پخته ترین سندهای بالادستی نظام سلامت، ابلاغیه مقام معظم رهبری بود که به حق و به اذعان همه کارشناسان حوزه سلامت، متن بسیار جامع، کامل و مانعی است.
وی افزود: این سند مانند چراغی فرارو و فراسوی همه دست اندرکاران نظام سلامت است و امیدواریم بتوانیم با اجرای این سند شرایط درمان در کشور را بهبود بخشیم.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی، دومین اتفاق مهم سال را اولویت قرار گرفتن مسئله سلامت در برنامه های دولت تدبیروامید بیان کرد و افزود: متعاقب این اولویت، منابع قابل توجهی برای اجرای اصلاحات در نظام سلامت از سوی دولت اختصاص داده شد.
دکترهمتی گفت: درحال حاضر طرح تحول نظام سلامت در بیمارستان های دانشگاهی در حال اجراست و سازمان تامین اجتماعی نیز به عنوان دومین تولید کننده درمان، بزرگ ترین خریدار درمان و تاثیرگذارترین سازمان در بحث سلامت بعد از وزارت بهداشت، همراه و هماهنگ با این طرح درحال همکاری است.
وی با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت 2 هدف اصلی را تعقیب می کند، افزود: هدف اول و مهم، کاهش پرداخت از جیب بیماران است. در سال های گذشته میزان پرداخت از جیب مردم نزدیک به 70 درصد رسیده بود که با اجرای این طرح در بیمارستان های دانشگاهی میزان پرداخت از جیب مردم به زیر 10 درصد کاهش یافته است.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی، هدف دوم طرح تحول نظام سلامت را فراهم شدن امکان تهیه دارو و تجهیزات پزشکی برای بیماران در داخل بیمارستان بیان کرد و گفت: درحال حاضر نزدیک به 97 درصد این هدف تحقق پیدا کرده است که امید است با تامین بودجه، در سال های آینده صددرصد آن تحقق یابد.
همتی تاکید کرد: بر اینکه بخش درمان سازمان با پیشینه تاریخی و برخورداری از نیروهای تخصصی، دومین تولید کننده درمان در کشور است.
وی با اشاره به 72 بیمارستان، 7 دی کلینیک و 254 مرکز بهداشتی درمانی سازمان افزود: اعتقاد دارم که خدمت به بیمه شدگان تامین اجتماعی، فرصتی است که خداوند در اختیار ما قرار داده و همه باید قدر این فرصت را بدانیم و با ارائه خدمات قابل توجه و شبانه روزی در راستای ارزش های باقیات و صالحات گام برداریم.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی درخصوص جایگاه درمانی سازمان در کشور، به موضوع اعتباربخشی بیمارستان ها اشاره کرد و گفت: سال گذشته در ارزیابی بیمارستان ها به جز 8 بیمارستان سازمان که درجه 2 اعتباربخشی را کسب کردند، سایر بیمارستان ها رتبه های درجه یک، درجه یک عالی و درجه یک ممتاز را حائز شدند و آن 8 بیمارستان هم به دلیل 32 تختخوابی بودن، ملزومات و نیازهای درجه یک شدن را نداشتند.
همتی افزود: نتایج درخشان این ارزیابی نشان می دهد که 4 هزار و 500 پزشک و داروساز شاغل در سازمان خدمات درمانی رایگان را به بهترین نحو ممکن به بیمه شدگان و مستمری بگیران ارائه می کنند.
وی در ادامه با اشاره به اولویت داشتن نهضت آی.تی (تکنولوژی اطلاعات) در سازمان افزود: در این زمینه اقدامات بزرگی انجام شده که یکی از آن ها سیستم HIS (سیستم جامع اطلاعات بیمارستانی) است.
معاون درمان سازمان گفت: در حال حاضر دومین بیمارستان هم مجهز به سیستم HIS تحت «وب» شد و در یک دوره 15 ماهه همه بیمارستان های سازمان زیر پوشش این سیستم قرار خواهد گرفت. به این ترتیب با تجمیع اطلاعاتی که ایجاد می شود، امکان بهره برداری مناسب فراهم می شود.
همتی یکی دیگر از اولویت های مهم سازمان را برنامه ریزی راهبردی بیان کرد و گفت: این برنامه درواقع ماموریت، چشم انداز و ارزش های سازمان را مشخص کرده و جایگاه آن را به عنوان سازمانی توسعه گرا، قانونمند، مسئولیت پذیر، شفاف، تعامل گرا و توانمند تبیین می کند.
وی رفع بی عدالتی در درمان را به عنوان یکی دیگر از اهداف مهم معاونت درمان بیان کرد و گفت: برنامه های وسیعی در این زمینه تدارک دیده شده که طرح آمایش سرزمینی یکی از این برنامه ها است که بر اساس آن سطح بندی مجددی در ارائه خدمات درمان انجام می گیرد. زیرا در بعضی از شهرها خدمات رایگان درمانی در بیمارستان های ملکی سازمان ارائه می شود؛ اما ممکن است در شهر مجاور و با همان تعداد بیمه شده، بیماران در مراکز درمانی غیر ملکی فرانشیز پرداخت کنند که با تصویب نظام جدید سطح بندی این بی عدالتی تا حدودی کاهش می یابد.
معاون درمان سازمان افزود: مرحله اول ارائه خدمات بدون فرانشیز برای مستمری بگیران و بازنشستگان سازمان شروع شده است و سپس این طرح برای سایر بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی پیش می رود.
دکترهمتی همچنین اصلاح نظام پرداخت را به عنوان یکی دیگر از اقدامات مهم سازمان بیان کرد و گفت: برای اینکه بتوانیم نظام پرداخت را با شرایط روز و شرایط طرح تحول سلامت هماهنگ کنیم، اصلاحاتی را در این نظام به وجود آوردیم.
وی افزود: طرح اصلاح نظام پرداخت در مناطق محروم اواخر سال گذشته به تصویب رسید و از ابتدای امسال اجرا شد و پزشکان شاغل در این مناطق و به خصوص اورژانس ها، از افزایش دستمزد قابل توجهی برخوردار شدند. همچنین در مناطق غیر محروم هم تا حدودی اصلاحات انجام شده است.
معاون درمان سازمان، همچنین خبر از تصویب اصلاح نظام پرداخت برای پزشکان «آنکال» مقیم داد که از ابتدای شهریور امسال عملیاتی شد و گفت: با تصویب این طرح از سوی هیات مدیره سازمان، آن را به استان ها ابلاغ کردیم تا بین پرداختی به پزشکان «آنکال» مقیم سازمان و پرداختی در دانشگاه های علوم پزشکی ایجاد هماهنگی شود که از ابتدای این ماه عملیاتی شد.