تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۳۴۱۰۹
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۵

تهدید جدی بی‌خوابی برای مغز

متخصصان مغز و اعصاب می‌گویند به احتمال زیاد بی‌خوابی سبب کوچک شدن و تحلیل رفتن مغز می‌شود.
تدبیر24: متخصصان مغز و اعصاب در اروپا از 147 فرد بالغ در سنین 20 تا 84 سال MRI گرفتند. آنها قصد داشتند رابطه بین اختلالات خواب نظیر بی‌خوابی و ابعاد مغز شرکت‌کنندگان در این مطالعه را بررسی کنند.

نخستین اسکن مغزی از این افراد پیش از تکمیل پرسشنامه‌ای راجع به عادت‌های خواب از آنها گرفته شد و دومین MRI‌ نیز حدود سه سال و نیم بعد روی آنها انجام گرفت. نتایج پرسشنامه‌ها نشان داد 35 درصد از حاضران در این مطالعه از نعمت خواب کافی بی‌بهره هستند. متخصصان دریافتند افراد مبتلا به اختلالات خواب در مقایسه با افرادی که خواب کافی داشتند در بازه زمانی انجام این مطالعه، مغزشان سریعتر کوچک شده است. این نتایج به ویژه در افراد بالای 60 سال چشمگیرتر بوده است.

مطالعات متعددی اهمیت خواب کافی و تاثیر بی‌خوابی و اختلالات خواب را بر مغز انسان نشان داده‌اند. الگوهای خواب نامناسب که سبب اختلالات مغزی نظیر آلزایمر و زوال عقل می‌شوند از دیرباز شناخته شده‌اند. بر اساس این یافته‌ها استنباط می‌شود که اگر کم‌خوابی می‌تواند سبب از دست دادن حافظه شود پس می‌تواند اندازه مغز را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

«نیل مارو»، متخصص مغز و اعصاب و متخصص خواب در‌این‌باره گفت: می‌دانیم که کمبود خواب سبب بروز مشکلات متعددی می‌شود. کم‌خوابی سبب آسیب به سیستم ایمنی بدن، مشکلات قلبی و عروقی، اختلالات وزن و مشکلات حافظه می‌شود. اما هنوز به درستی نمی‌دانیم دلیل آن چیست.

وی افزود:‌ مطالعات انجام گرفته نشان می‌دهد کمبود خواب سبب تجمع پروتئینی در مغز می‌شود که به سلول‌های مغزی حمله می‌کند. بنابراین در حال قرار دادن تکه‌های مختلف پازل کنار هم هستیم تا علت اصلی این تاثیرات را دریابیم. با این حال هنوز به درستی مشخص نیست که آیا کیفیت خواب علت تغییر ساختار مغز است یا اینکه این اختلال از تغییر شکل مغز ناشی می‌شود.

«مارو» می‌گوید: مشکل اصلی اینجاست که دقیقا نمی‌دانیم کدام عارضه مقدم است. آیا اختلالات خواب سبب تحلیل رفتن و کوچک شدن مغز می‌شوند یا اینکه تحلیل رفتن مغز منجر به بروز اختلالات خواب می‌شود؟ این سوالی است که باید در مطالعات آتی به آن پاسخ شفاف داده شود.

منبع: شبکه سی‌ان‌ان
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: