ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۷۴۹۲
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۷

ادامه رشد اقتصادی با وجود تحریم‌ها

رییس بانک مرکزی ایران گفت: اقتصاد ایران حتی در صورت ادامه پیدا کردن تحریمهای اقتصادی باید به رشد خود ادامه دهد.
تدبیر24: ولی‌الله سیف رییس بانک مرکزی ایران در گفت‌وگو با پایگاه خبری بلومبرگ اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود اقتصاد ایران امسال سه درصد رشد داشته باشد و وضعیت اقتصادی در ایران رو به بهبودی است.

آمریکا و متحدانش در حال مذاکره با ایران درباره توافقی هستند که به کاهش برنامه هسته‌ای ایران در ازای لغو تحریم‌ها بینجامد. مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران این هفته اعلام کرد که ضر‌ب‌الاجل 24 نوامبر برای حصول توافق جامع هسته‌ای ممکن است تمدید شود.

این در حالیست که سیف به بلومبرگ گفت: برنامه اقتصادی که ما در حال حاضر در پیش گرفته‌ایم براساس این فرض که تحریمها ادامه پیدا کند، ترسیم شده است، بنابراین این یک فرضیه موجود است. طبیعتا اگر تحریمها برداشته شوند ما نتایج بسیار بهتری خواهیم گرفت.

پیش‌بینی‌های رییس کل بانک مرکزی ایران بسیار خوشبینانه‌تر از پیش‌بینی‌های صندوق بین‌المللی پول در هفته جاری است.

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده که اقتصاد ایران امسال 1.5 درصد و در سال آینده میلادی 2.3 درصد رشد خواهد کرد.

بانک مرکزی ایران نرخ تورم 17 درصدی را برای سال جاری و تورم 14 درصدی را برای سال 2015 هدف‌گذاری کرده است.

سیف گفت: بانک مرکزی ایران امیدوار است که نرخ تورم در سال 2016 تک‌رقمی شود.

این در حالی است که صندوق بین‌المللی پول متوسط تورم ایران را در سال جاری 23 درصد و در سال 2015، 22 درصد پیش‌بینی کرده است.

سیف از اظهار‌نظر در خصوص گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران خودداری کرد.

وی خاطر نشان کرد: این مساله به دیپلمات‌ها مربوط می‌شود. بانکداران برای بدترین شرایط برنامه‌ریزی می‌کنند و امیدوارند که بهترین حالت محقق شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: