ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۷۶۵۹
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۰
معاون اول رییس جمهور

مبنای توسعه کشور، علم و فناوری است

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر این که در جهان امروز، کشوری می‌تواند توسعه و پیشرفت پیدا کند که به مسائل علمی توجه ویژه ای داشته باشد، اظهار داشت: مبنای توسعه کشور باید علمی باشد و در این راستا، عنوان برنامه‌هایمان هم دانایی محور و بر مبنای علم گذاشته شده است.
تدبیر24: دکتر جهانگیری با بیان اینکه پیشرفت علمی برای دولت تدبیر و امید از اهمیت خاصی برخوردار است، افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که وظیفه اصلی ورود به علوم جدید را بر عهده دارد زمینه‌های بسیار خوبی را در این راه ایجاد کرده که قابل تقدیر است. نمونه بارز آن هم تشکیل ستاد توسعه فناوری های شناختی است که امر مهمی در فعالیت های معاونت علمی محسوب می شود.
وی گفت: در حوزه علوم شناختی در گام‌های ابتدایی هستیم و تشکر می‌کنم از دکتر خرازی که با تکیه بر دانش و تجربه خود در مقطعی این بنا را گذاشتند که امروز به نقطه ای رسیده‌ایم که علوم شناختی یک پژوهشکده مستقل دارد. دانشجوهایی را در زمینه دکتری و فوق لیسانس تربیت می‌کند و تحقیقات انجام می‌دهد.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: هم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و هم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان مراکزی که باید هدایتگر و سیاست گزاران مجموعه باشند، به دانشگاه‌های کشور که توانایی علمی دارند و ارتباطی که باید با مراکز تحقیقاتی دنیا در این زمینه ایجاد شود بپردازند.
جهانگیری افزود: دولت باید کمک کند که کارهایی که پیش نیاز اصلی توسعه در این زمینه است به سرعت انجام شوند.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به پیشرفت های علمی ایران در مقاطعی از تاریخ ابراز کرد: چند قرنی است که در این زمینه وقفه افتاده و دانشمندان ما در علم و فناوری حرف تازه ای نداشتند. چند دهه است علوم مدرن موضوع اصلی توسعه در دنیا شده و ما نیز با تکمیل زیرساخت ها و تربیت نیروهای علمی و توانمندسازی دانشگاه ها توانسته ایم به نقطه قابل قبولی در منطقه برسیم و در برخی رشته ها نیز در دنیا حرف هایی برای گفتن داریم.
وی همچنین به پیشرفت چشمگیر ایران در حوزه نانو طی چند سال گذشته پرداخت و گفت: اینکه در زمینه تولید علم نانو رتبه هفتم را در دنیا داریم نکته مهمی است با این حال نباید در این زمینه تعلل وجود داشته باشد چرا که کشورهای دیگر به سرعت پیشی خواهند گرفت. ضمن آنکه این علم در عرصه های مختلف زندگی امروز ما نقش مهمی را می تواند ایفا کند.
جهانگیری از مسوولان و سیاستگذاران خواست که به جای مشغول شدن به منازعات سیاسی و مسائل روزمره که سودی در جهت رفاه مردم ما ندارد به بالا بردن سرعت پیشرفت های علمی کشور توجه داشته باشند و ادامه داد: جای بسی خوشحالی است که در کشور ما همچنان انسان های وظیفه شناس حضور دارند و بدون درگیر شدن در مسایل روزمره، برای پیشرفت و تعالی کشور تلاش می کنند.
معاون اول رییس جمهوری همچنین اظهار کرد: امیدوارم پژوهشکده علوم شناختی مستقر در پارک فناوری پردیس معاونت علمی با مرکزی که پروفسور سمیعی در زمینه مغز و اعصاب تاسیس می کند، ارتباط تنگاتنگ و سازنده ای ایجاد کند و در این مسیر از توانمندی های موجود در این دو بخش بهره برداری شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: