ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۸۱۶۷
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۱

بازیابی توان بیمار قطع نخاعی

پزشکان انگلیسی در یک روش درمانی پیشگامانه با رشد دادن مجدد سلول‌های عصبی در نخاع با استفاده از سلول‌های بینی، توان راه رفتن را به یک بیمار قطع نخاع بازگرداندند.
تدبیر24: برخی از بیماران دچار آسیب نخاعی جزئی پس از مدتی بهبود پیدا می‌کنند، اما قطع کامل نخاع برگشت‌ناپذیر است.

این روش درمانی پیشگامانه و انقلابی توسط محققان موسسه عصب‌شناسی دانشگاه کالج لندن (UCL) به سرپرستی پروفسور «جفری رایسمان» ابداع و توسط تیمی از پزشکان دانشگاه پزشکی روکلاو (Wroclaw) در لهستان بر روی یک بیمار 40 ساله دچار آسیب قطع نخاع انجام شد.

«درک فیدیکا» که چهار سال قبل در اثر اصابت چاقو به نخاع، از قفسه سینه به پایین فلج شده بود، نخستین‌ بیمار در جهان محسوب می‌شود که با استفاده از این روش درمانی جدید، توان راه رفتن خود را بازیافته است.

پزشکان از سلول‌های بینی بیمار برای بازتولید سلول‌های عصبی استفاده کرده و این سلول‌ها را درون نخاع قرار دادند؛ «فیدیکا» اکنون می‌تواند با استفاده از یک اسکلت مخصوص که به قسمت پا متصل می‌شود، راه رفته و حتی رانندگی کند.

نخستین مطالعه بالینی این روش درمانی بر روی انسان با نتایج قابل توجه همراه بوده و بنیاد آسیب‌های نخاعی نیکلاس (NSIF)‌ قصد دارد با جمع‌آوری بودجه 10 میلیون پوندی، این روش درمانی را بر روی 10 بیمار لهستانی با وضعیت مشابه طی پنج سال آینده انجام دهد.

پروفسور «رایسمان» معتقد است که با ادامه تحقیقات بر روی این روش درمانی طی چند سال آینده، ‌می‌توان به بهبود افراد دچار آسیب نخاعی امیدوار بود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: