ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۹۱۱۰
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۰

بازی با توپ و به بازی گرفتن قانون

تدبیر24: سام سکوتی بداغ - موضوعی که این روزها ورزش فوتبال و بعضی از باشگاه ها را به خود مشغول کرده است، بحث فوتبالیست های سرباز است که سال ها با استفاده از کارت های جعلی مشغول به فعالیت بوده اند و جرم مستمری را مرتکب شده‌اند که به نظر می‌رسد سیستم قضایی برنامه‌ای برای تنبیه این افراد ندارد و در سایه شهرت، عمل خلاف آنها سرپوش گذاشته می شود که از نظام قضایی کشور انتظاری بیش از این می‌رود!
بر اساس ماده 59 قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح، کارکنان وظیفه نیروهای مسلح (سرباز) هرگاه در زمان صلح بیش از پانزده روز ‌متوالی مرتکب غیبت شده و عذر موجهی نداشته باشند، فراری محسوب شده و چنانچه‌ دستگیر شده باشند، به سه ماه تا یک سال حبس یا سه ماه تا یک سال اضافه خدمت ‌محکوم می‌گردند که البته بنابر اظهار نظر برخی از مسئولین نظام وظیفه، این ماده در مورد سربازانی است که به محل خدمت  معرفی شده‌اند و پس از اخذ مرخصی دیگر به محل خدمت مراجعه نکرده اند.
حال در نظر بگیرید این سرباز نه تنها عذر موجهی برای غیبت خود ندارد بلکه با تحصیل مدارک جعلی، چندین سال از خدمت به کشور تحت لوای پرچم مقدس فراری بوده است و در کنار عمل خلاف فرار از خدمت، دست به اقدامی متقلبانه هم زده است.
فوتبالیست های کشور در صورت انجام خدمت سربازی، در یکی از تیم های نظامی به فوتبال خود مشغول می‌شدند و مانند سایر افراد به پادگان ها اعزام نمی‌شدند و این گروه حتی حاضر به انجام آن هم نشدند و امروز که پس از سالها دست آنها برای نیروهای مسلح رو شده است، باز هم اگر همان لطف سابق پا بر جا باشد و چنین فرصتی در اختیار آنها قرار داده شود، ظلمی است بس بزرگ به آنانی که کار و زندگی خود را رها کرده‌اند و دو سال از عمر خود را در دفاع از خاک و میهن به سر برده اند و همچنان فوتبالیست های سرشناسی که چشم از پول های کلان و تعلقات رنگی خود پوشیدند و ۲ سال را  در تیمی دیگر جهت گذراندن خدمت سربازی  فوتبال کرده اند.
قانون برای استفاده‌کنندگان از مدارک معجول، مجازات هایی را در نظر گرفته  است و کمترین حکمی که قضات در نظر می‌گیرند، معدوم کردن تمامی اسناد جعل شده و پرداخت جریمه به صندوق دولت است که البته نوع استفاده از مدارک در نوع جرم موثر است و از آنجا که کارت پایان خدمت سند رسمی محسوب می شود و جرم استفاده کنندگان از اسناد جعلی بین ۶ ماه تا ۳ سال حبس است و از ۳ تا ۱۸ میلیون ریال جریمه نقدی دارد که البته میزان جریمه نقدی برای افرادی که دستمزدهای میلیاردی دارند چندان قابلیت بازدارندگی نخواهد داشت و تناسب میان جرم و مجازات را بر هم می زند.
اینکه امروز به راحتی سخن از بازی کردن این بازیکنان در تیم هایی حتی بهتر از تیم های قبلی سخن به میان می آید، چیزی جز نادیده گرفتن قانون به دلیل شهرت این افراد نیست که زیبنده کشور اسلامی ایران نیست و مسئولین در نیروهای مسلح بهتر است در مقابل سوء استفاده این افراد از شهرت چاره ای بیاندیشند.
هدف نگارنده محروم کردن این افراد از فوتبال نیست اما باور دارم که این افراد باید طعم مجازات را بچشند و نظام وظیفه می‌تواند آنها را مجبور به گذراندن دوره نظام وظیفه در یکی از تیم های رده پایین تر و مناطق بد ‌آب و هوا کند تا رویکرد بازدارندگی مجازات و همچنین تناسب جرم با مجازات در حق آنان جاری شده باشد و از نگاه فوتبالی نیز گرفتن بازیکنی از تیم سپاهان و دادن آن به تیم تراکتور سازی که رقیب آن محسوب می شود، آن هم به دلیل جرمی که بازیکن تیم سپاهان مرتکب شده است، روح جوانمردانگی را که در شعارهای فیفا موج می‌زند خدشه دار می‌کند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۰
0
1
پارتي بازي هم حدي داره...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۱
0
1
حالا بچه های مردم و ۳ ماه اضافه خدمت بزنید واسشون ، خوبه اینا تخلفم کردن واما باز اجازه دارن برن فوتبالشونو بازی کنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
0
1
واقعا بی عدالتيه
و ظلم در حق جوونايی که شهرت اين آقايون رو ندارن!
مارال
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
0
1
واقعا چه وجداني دارند...
رزیتا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
0
1
قانون باید برای همه باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۴
0
1
نکنه خانم مارال سالها وقتشو در خدمت سربازی طی کرده مه اینقد ناراحته!
نظر شما: