ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۴۰۰۳۵
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۷

نقش محیط در تمایل به ورزش

تاکنون زیاد شنیده‌ایم که ورزش برای جسم و روح مفید است و بررسی‌های جدید محققان به دنبال فهمیدن این مسئله بوده‌اند که چقدر جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم و محیط اطراف زندگی بر فعالیت فیزیکی و سلامت ذهن تاثیرگذار است.
تدبیر24: تحقیقات جدید در دانشگاه کانزاس نشان داده است که وجود شرایط لازم برای پیاده‌روی در یک محیط تاثیر بسزایی بر کارایی شناختی افراد سالمند ساکن آن محیط دارد.

بررسی‌ها نشان داده است که اگر اطراف محل سکونت طوری باشد که مردم را به پیاده‌روی تشویق کند احتمال کاهش کارایی شناختی بسیار کمتر می‌شود. یکی از اساتید روانشناسی از دانشگاه کانزاس، بررسی کرده است که چگونه محیط زندگی می‌تواند افراد را تشویق به راه رفتن کند.

او در این باره می‌گوید: محیط زندگی باید چند خصوصیت داشته باشد. منطقه‌ای که بتوان در آن پیاده‌روی کرد مانند پارک یا مغازه باید در اطراف خانه باشد. ضمنا اگر مناظر زیبا در اطراف خانه باشند یا چیزی برای دیدن وجود داشته باشد مردم تشویق می‌شوند که از خانه بیرون بیایند. برای انجام مطالعات محققان از سیستم اطلاعاتی جغرافیایی (GIS) استفاده کرده‌اند. GIS اطلاعاتی راجع به جاده‌ها، پیاده‌روها، فاصله‌ها و غیره می‌دهد.

در این بررسی‌ها 25 فردی که بیماری خفیف آلزایمر داشتند و 39 فرد که بیماری نداشتند بررسی شدند و میزان وجود شرایط برای پیاده‌روی برای هر کدام از آن‌ها اندازه‌گیری شد. این میزان با کارایی شناختی این افراد مقایسه شد.

نتایج نشان داد افرادی که راحت‌تر می‌توانند راه بروند و شرایط بهتری برای این کار دارند، سلامت بهتری دارند. فضاهایی که جزئیات زیادی داشته باشند و پیچیده باشند افراد سالمند را به چالش می‌کشند و ذهن آن‌ها را درگیر می‌کنند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: