ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۴۰۵۷۳
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۶
فرانس پرس:

اوباما به توافق هسته‌ای نیاز دارد

خبرگزاری فرانسه با بیان این که 'باراک اوباما' تلاش دارد میراثی را از خود به جا بگذارد، نیل به توافق هسته ای با ایران را به عنوان یک نیاز مهم برای وی خواند.
تدبیر24: فرانس پرس درباره اوباما که با شعار تغییر به قدرت رسید و دو سال دیگر کرسی ریاست جمهوری را واگذار خواهد کرد، نوشت:

'اوباما در پی این است که میراثی از خود در کاخ سفید به جای بگذارد و دستیابی به چنین توافقی برای وی که تحت فشار زیاد به ستوه آمده است، به منزله یک پیروزی فوق العاده خواهد بود. البته تحلیلگران اعتقاد دارند که تجدید روابط با ایران به زمان بیشتری نیاز دارد.'

براساس این گزارش، گرچه مقامات عالی رتبه ایران و آمریکا بر سر مسئله هسته ای دیدار و مذاکرات فشرده متعددی به عمل اورده اند، اما دو کشور از سال 1358 شمسی و پس از تسخیر لانه جاسوسی در تهران، هیچ رابطه دیپلماتیکی نداشته اند.

فرانس پرس تاکید کرد که هر یک از طرفین با دستور کارهای خاص خود سر میز مذاکره حاضر می شوند، اما به گفته 'علیرضا نادر' کارشناس ایرانی تبار اندیشکده آمریکایی 'رند'،

شکل گیری توافقی که به شیوه ای مسالمت آمیز و از طریق سازوکارهای دیپلماتیک پرونده هسته ای ایران را حل و فصل کند، به منزله 'یک دستاورد عظیم برای دیپلماسی و یک پیروزی حیرت آور' برای اوباما خواهد بود.

نویسنده درباره آینده روابط واشنگتن و تهران بعد از توافق هسته ای احتمالی، به نقل از 'مارک فیتزپاتریک' یکی از مقامات سابق وزارت خارجه آمریکا و کارشناس اندیشکده انگلیسی 'موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک' افزود:

'دستیابی به توافق به معنای دوستی ایران و آمریکا نخواهد بود. ممکن است دو کشور با یکدیگر رابطه برقرار کنند اما روابط حسنه و خالی از تنشی برقرار نخواهد شد.'

جمهوری خواهان که در هر دو نهاد قانونگذاری آمریکا اکثریت را به دست گرفته اند، تاکید کرده اند که به جای لغو تحریم ها که میلیاردها دلار را به اقتصاد ایران بازخواهد گرداند، لازم است که تحریم های جدیدی وضع شود؛ رویکردی که 'کلسی داونپورت'، تحلیلگر اندیشکده 'انجمن کنترل تسلیحات' آن را 'کوته بینانه، خطرناک و غیرقابل انجام' می داند و استدلال می کند که اعمال تحریم های جدید، ایران را از سر میز مذاکره بازمی گرداند.


منبع: فرانس پرس
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: