ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۲۹۲
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۵
مذاکرات هسته ای در سطح وزیر انجام شد

اولین دیدار تاریخی ایران و آمریکا پس انقلاب پشت درهای بسته

در پایان جلسه، کری از فرصت استفاده کرد و ظریف را به گفتگویی خصوصی دعوت کرد.وزیر خارجه آمریکا به سمت ظریف رفت و گفت: می توانیم چند دقیقه ای صحبت کنیم؟

تدبیر24 : نشست وزرای امور خارجه ایران و گروه 1+5 ساعت 24 به وقت تهران در مقر سازمان ملل در نیویورک آغاز شد.

در این نشست محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، سرگئی لاوروف، جان کری، ویلیام هیگ، لوران فابیوس، گیدو وستروله و وانگ یی وزرای امور خارجه روسیه، آمریکا، انگلستان، فرانسه، آلمان و چین حضور داشتند.

سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی، مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکا، حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل امور اقتصادی و تخصصی بین‌المللی وزارت خارجه، داود محمدنیا مشاور حقوقی وزیر خارجه، امیری از سازمان انرژی اتمی و حسین فریدون؛ محمدجواد ظریف را در این نشست همراهی می‌کنند

وزرای خارجه 1+5 و کاترین اشتون پیش از این نشست به مدت نیم ساعت با یکدیگر به گفت‌وگو پرداختند.

در پی دیدار ظریف و کاترین اشتون در روز دوشنبه اول مهر ماه در نیویورک و در حاشیه شصت و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل طرفین توافق کردند که نشست وزرای امور خارجه ایران و 1+5 امروز (پنجشنبه) 26 سپتامبر (چهارم مهر) در نیویورک برگزار شود.

همچنین مقرر شد نشست بعدی ایران و 1+5 در اواسط اکتبر و در ژنو برگزار شود.

ظریف در این دیدار با اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای انجام مذاکرات هدفمند در چارچوب زمانی مشخص پیرامون مسئله هسته‌ای، تصریح کرد: اگر واقعیت‌های ایران امروز مدنظر قرار گیرد، مسئله هسته‌ای قابل حل است.

*رویارویی تاریخی

این اولین باری بود که وزرای امور خارجه ایران و آمریکا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بر سر یک میز به مذاکره نشستند.

سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه درباره احتمال دیدار وزرای خارجه 2 کشور گفت که هیچ برنامه‌ای از قبل برای دیدار وزرای امور خارجه ایران و آمریکا تنظیم نشده، ولی گفت‌وگوهای حاشیه‌ای در این قبیل جلسات بین‌المللی امر معمولی است که امکان دارد صورت گیرد یا نگیرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی  کشورمان چهارشنبه طی اظهاراتی گفت: در نشست نیویورک به طور واضح‌تر خواهیم دید جان کری با چه دیدگاه و گرایشی در نشست حضور می‌یابد و چگونه می‌خواهد کار را به پیش ببرد و آیا این اراده سیاسی و تمایل را دارد که موضوع هسته‌ای را به سمت حل شدن و تأمین منافع ایران و تأمین حقوق ملت ایران پیش ببرد؟ البته نشانه‌هایی وجود دارد که جان کری این تمایل را داشته باشد.

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا نیز امروز در جمع خبرنگاران گفت که مطمئن است نشست وزرای خارجه کشورهای 1+5 با ایران، دیدار خوبی خواهد بود.

سید عراقچی عضو هیئت ایرانی در مذاکرات با 1+5 امروز (پنجشنبه) در گفت‌و‌گویی این مذاکرات را شروع یک روند مذاکراتی جدیدی خواند و افزود: قرار است جلسه بعدی اواسط ماه اکتبر در ژنو برگزار شود که رایزنی‌ها درباره سطح و شکل آن ادامه دارد.

آخرین نشست ایران و 1+5 با حضور سعید جلیلی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی، کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و معاونان وزرای خارجه 1+5 طی روزهای 16 و 17 فروردین ماه سال جاری (1392) در آلماتی قزاقستان برگزار شد.

تیر ماه 1387، مهر ماه 1388، آذر ماه 1389 به ترتیب مذاکرات ژنو یک، دو و سه برگزار و استانبول بهمن 1389 و همچنین 26 فروردین ماه 1391 میزبان دور بعدی گفت‌وگوها بود. این مذاکرات سوم و چهارم خرداد در بغداد و 29 و 30 خرداد ماه در مسکو و هشتم و نهم اسفند ماه 1391 در آلماتی برگزار شده بود.

 همچنین در همین زمینه رویترز نوشت: دو دیپلمات ارشد ایران و آمریکا در ابتدا دست دادند  و سپس  وارد گفتگویی دو نفره شدند که بالاترین سطح دیدار بین مقام های ایران و آمریکا پس از سه دهه بود.

به گزارش انتخاب، فرصت دیدار بی سابقه جان کری وزیر خارجه آمریکا با محمد جواد ظریف همتای ایرانی اش پس از آن فراهم شد که ظریف و وزرای پنج بعلاوه یک، بر سر حل مسئله هسته ای به توافق رسیدند.

یک مقام ارشد آمریکایی گفت: در ابتدای مذاکرات، کری و ظریف دست دادند.

کری و ظریف پشت میزی "U" شکل در کنار یکدیگر نشسته بودند.

به گفته ی یک مقام آمریکایی که خواستار عدم افشای نامش بود، در پایان جلسه، کری از فرصت استفاده کرد و ظریف را به گفتگویی خصوصی دعوت کرد.

وی افزود: وزیر خارجه آمریکا به سمت ظریف رفت و گفت: می توانیم چند دقیقه ای صحبت کنیم؟

این دو دیپلمات به اتاقی در کنار تالار اصلی مذاکرات رفتند و رو در رو و بدون معاونانشان بایکدیگر گفتگو کردند.

این جلسه 30 دقیقه ای بی سابقه ترین دیدار بین ایران و امریکا پس از انقلاب به شمار می آید.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: