ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۴۴۳۹۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۳

انتظار تبليغ از صدا و سيما نداريم اما...

در مقايسه با دولت گذشته كه مردم با حضور در انتخابات ٢٢ خرداد، به سياست هاي آن «نه» گفتند، دولتي به سر كار آمده كه دولت اعتدال و تدبير است و قرار است اميد را در دل مردم زنده كند. اما . . .
تدبیر24: فاطمه راكعي - «صدا و سيما دانشگاه است». به گفته امام راحل(ره) كه بر اين امر تاكيد داشتند، بر وظايفي كه برعهده اين رسانه از نظر تاثير بر فرهنگ جامعه و ابلاغ اطلاعات و دانسته هايي كه همگان بايد بدانند، تعيين شده است، ترديدي نيست. اما با وجود جايگاه بسيار والايي كه از سوي بنيانگذار جمهوري اسلامي براي اين نهاد ترسيم شده، صدا و سيما مخصوصا در سال هاي اخير آنچنان كه شايسته اين جايگاه است، عمل نكرده است: عملكردي كه همواره در بين مردم و آگاهان اين سوال را مطرح مي كند كه آيا درست است كه يك رسانه كه تعريف وظايف آن «ملي» است، به لحاظ سياسي در يك جهت معيني كه جهت همه ملت نيست عمل كند و جناحي و يك سويه موضع گيري كند؟ آيا اين اجازه قانوني و شرعي را دارد كه از بيت المال استفاده كند و اين گونه سوگيري داشته باشد و آيا اساسا اين گونه عملكرد صدا و سيما حتي به نفع جناحي كه سوگيري ها به نفع او بوده، هست يا خير؟ معتقديم كه هم به لحاظ قانوني و هم شرعي، يك رسانه ملي اجازه چنين كاري را ندارد و«صدا و سيما دانشگاه است». به گفته امام راحل(ره) كه بر اين امر تاكيد داشتند، بر وظايفي كه برعهده اين رسانه از نظر تاثير بر فرهنگ جامعه و ابلاغ اطلاعات و دانسته هايي كه همگان بايد بدانند، تعيين شده است، ترديدي نيست. اما با وجود جايگاه بسيار والايي كه از سوي بنيانگذار جمهوري اسلامي براي اين نهاد ترسيم شده، صدا و سيما مخصوصا در سال هاي اخير آنچنان كه شايسته اين جايگاه است، عمل نكرده است: عملكردي كه همواره در بين مردم و آگاهان اين سوال را مطرح مي كند كه آيا درست است كه يك رسانه كه تعريف وظايف آن «ملي» است، به لحاظ سياسي در يك جهت معيني كه جهت همه ملت نيست عمل كند و جناحي و يك سويه موضع گيري كند؟ آيا اين اجازه قانوني و شرعي را دارد كه از بيت المال استفاده كند و اين گونه سوگيري داشته باشد و آيا اساسا اين گونه عملكرد صدا و سيما حتي به نفع جناحي كه سوگيري ها به نفع او بوده، هست يا خير؟ معتقديم كه هم به لحاظ قانوني و هم شرعي، يك رسانه ملي اجازه چنين كاري را ندارد و هم اينكه اين نوع عملكرد براي اين نهاد هرگز نمي تواند به نفع جامعه بوده و منافع ملي را تضمين كند. به طور روشن بعد از عملكردي كه در دو دولت قبلي شاهد آن بوده ايم كه در تمام مدت بنا بر اين بوده كه اين سازمان نوعي بيانگر عملكرد دولت هاي گذشته باشد، اما نتايجي را هم در پي داشت: نتايجي كه آن را ملت و نظام ديد كه وقتي كه يك طرفه از يك جناح خاص سياسي دفاع مي شود و تمام نقص ها و كاستي هاي آن را كمالات نشان مي دهد و اطلاعات درست بيان نمي شود، چه اتفاقاتي مي افتد.

انتقادات اخير حسن روحاني و آيت الله هاشمي رفسنجاني در مورد نوع برخوردي كه صدا و سيما در مقايسه با دولت هاي قبلي با دولت يازدهم دارد، قطعا يك انتقاد درست و اصولي است. به اين دليل كه در مقايسه با دولت گذشته كه مردم با حضور در انتخابات ٢٢ خرداد، به سياست هاي آن «نه» گفتند، دولتي به سر كار آمده كه دولت اعتدال و تدبير است و قرار است اميد را در دل مردم زنده كند. اما اين نقاط قوت دولت در آن سطحي كه هست به هيچ وجه درست منعكس نمي شود تا بتواند تلاش هاي دولت را اطلاع رساني كرده و اميد لازم را در دل ملت ما زنده كند. با وجود اينكه در بسياري از موارد از جمله در حوزه منافع بين المللي، اقتصاد و بهداشت و درمان صورت گرفته و قابل تقدير و اميد بخش است، اما عكس العمل مثبتي ديده نمي شود. با كارهاي بزرگي كه صورت مي گيرد، اگر به درستي اطلاع رساني شود ضمن ايجاد اميد در دل ملت، دولت را هم تشويق مي كند كه در برداشتن گام هاي بلندتر و البته مفيدتري به نفع كشور و ملت، تلاش خود را مضاعف كند. متاسفانه شاهد اينگونه رويكرد درست و واقعي از صدا و سيما نيستيم. ما انتظار نداريم كه صدا و سيما مبلغ دولت ها باشد، اما انتظار داريم كه واقعيت ها را آنگونه كه هست منعكس كند و اطلاع رساني درست انجام دهد. يعني آنچه در حدود وظايف اين سازمان تعريف شده است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
0
1
شما هم دراین دور مجلس رای می اورید نگران نباشید
نكته سنج
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۴
0
0
خانم راكعي اطلاع دارند كه عليرغم تبليغات فراوان والتماسهاي وزرا و....99درصد ازمردم در مورد حذف يارانه به دولت نه گفتند!
نظر شما: