رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی کشور گفت: در طول سال بین 5 تا 10 تن ضایعات مرغ شامل چربی، شش و کلیهها توسط خانمهای خانهدار دور ریخته میشود که این ضایعات خوراک سگ و گربه شده یا دور ریخته میشود.
تدبیر24:محمد یوسفی در مورد ضایعات دور ریختنی مرغهای آماده به طبخ گفت: میزان این ضایعات بستگی به کیفیت مرغ و میزان چربی نهفته در بطن آن دارد و حداکثر مقدار ضایعات در هر مرغ بین 10 تا 15 گرم است ضمن اینکه همه مرغها چاق و چربیدار نیستند.
او با بیان اینکه رستورانها مرغهای متوسط رو به پایین را خریداری میکنند و خانمهای خانهدار مشتریان خرید مرغهای درشت هستند، گفت: میزان تولید مرغ زنده در کشور سالانه حدود 3 میلیون و 200 هزار تن و مرغ آماده به طبخ 2 میلیون تن است که بین 50 تا 60 درصد از این میزان تولید حدود 10 تا 15 گرم ضایعات دارند.
به گفته رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی کشور، سالانه بین 5 تا 10 تن ضایعات مرغ شامل چربی، شش و کلیهها توسط خانمهای خانهدار دور ریخته میشود که این ضایعات خوراک سگ و گربه شده یا دور ریخته میشود.
یوسفی، بهترین وزن برای مرغ مورد مصرف خانوار را بین 1 کیلو و 100 گرم تا یک کیلو و 800 گرم عنوان کرد و گفت: در حال حاضر وزن مرغهای مورد مصرف بین یک کیلو و 100 گرم تا 2 کیلو و 500 گرم است.
او گفت: مردم فکر میکنند مرغهای کوچک مریض هستند در نتیجه تمایلی به خرید این نوع کالا ندارند در حالیکه اگر مرغی بیمار باشد، به هیچ عنوان اجازه خروج از کشتارگاه را به آن نمیدهند.
یوسفی با بیان اینکه وقتی مرغ به شکل قطعه بندی شده عرضه میشود هیچگونه ضایعاتی ندارد و این ضایعات به خوراک دام تبدیل شده یا در مصارف صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: کمتر از 5 درصد از 2 میلیون تن مرغ تولید شده در کشور به این شکل عرضه میشود.
او با اشاره به اینکه فرهنگ مصرف مرغ قطعه بندی شده بین ایرانیان جا نیفتاده و آنها این نوع مرغ را خیلی نمیپسندند، گفت: یک فروشگاه باید به همان اندازه که مرغ درسته دارد، نوع قطعه بندی شده آن را نیز داشته باشد تا این فرهنگ میان مردم جا بیفتد.
یوسفی، میزان مصرف سرانه مرغ در کشور را بیش از 25 کیلوگرم برای هر ایرانی در سال اعلام کرد.