ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 27
کد خبر: ۴۴۷۹۷
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۵
حشمت‌ا... فلاحت‌پیشه كارشناس مسائل منطقه‌ای

روحانی و تبیین عوامل تفرقه

. برخی از گروه‌های تروریستی كه ریشه فطری آنها به مدارس علوم دینی عربستان بازمی‌گردد تحت مدیریت راهبردی دسته‌های اطلاعاتی شاهزاده‌های عربستانی قرار دارند و در عین حال محل تلاقی . . .
تدبیر24: «برخی در برابر ویرانی خانه‌ها و شهرها به نام دین و خلافت سکوت می‌کنند، بگذریم که برخی کشورها به برخی قاتلان پست‌تر از بهائم (حیوانات وحشی) کمک و یاری می‌رسانند و به آنها پول و اسلحه می‌دهند.» این جملات دكتر روحانی است که در همایش بین‌المللی وحدت اسلامی روز گذشته بیان شد. جملات معناداری كه می‌توان مورد بررسی و تحلیل قرار داد. با توجه به اینكه احتمالا بخشی از منظور رئیس‌جمهور از بیان این سخنان كمك‌هایی است كه عربستان‌سعودی به گروه‌های تكفیری می‌كند می‌توان از این باب وارد تحلیل و بررسی نقش عربستان در تحركات تفرقه‌افكنانه و تروریستی اخیر منطقه شد و بدان پرداخت. پس از روی كارآمدن دولت یازدهم، دكتر روحانی توسعه ارتباط با عربستان را در صدر اهداف سیاست خارجی دولت معرفی كرد اما عربستان زمانی كه متوجه شد این مساله تنها بخشی از سیاست‌های كلی دولت دكتر روحانی است و این سیاست كلی جنبه‌های دیگری ازجمله دو جنبه رفع اختلاف با دیگر كشورهای منطقه و گسترش ارتباط‌های دوجانبه و رفع اختلافات جدی با آمریكا و سایر كشورهای 1+5 در موضوع هسته‌ای دارد، احساس كرد ایران درحال تهدید جایگاه منطقه‌ای و بین‌المللی این کشور است لذا به یک سیاست انحرافی تروریستی روی آورد كه اوج آن را در حمایت‌های روزافزون از عملیات‌های انتحاری و تروریستی و گروه‌های تكفیری می‌توان مشاهده کرد. اخباری به شدت مشكوك هم وجود دارد كه عربستانی‌ها اعلام می‌کنند چالش‌هایی با داعش پیدا كرده‌اند اما واقعیت این است كه استفاده راهبردی از تروریسم، بخشی از سیاست‌های عربستان است. عربستان شاید در مقاطع و مواردی به صورت بسیار محدود و بدون اثر راهبردی با برخی از گروه‌های تروریستی دچار چالش شود ولی در اصل در پیشبرد سیاست‌های خود، استفاده‌ای راهبردی از تروریسم صورت می‌دهد. هدف دولتمردان سعودی این است كه بتوانند مانع تحولات سیاسی در دنیای اسلام شوند و از روی كار آمدن حكومت‌های منتخب و مردمی در جهان اسلام جلوگیری كنند. بویژه با توجه به این موضوع كه عربستانی‌ها معتقدند هرگونه خط و گسلی كه اكنون در منطقه فعال شده به تقویت عمق استراتژیك جمهوری اسلامی ایران منجر شده است. نتیجه این سیاست عربستان كشتارهای وحشیانه‌ای است كه صورت می‌گیرد و درواقع بدترین چهره از اسلام را در طول یك قرن اخیر نشان داده است. برخی از گروه‌های تروریستی كه ریشه فطری آنها به مدارس علوم دینی عربستان بازمی‌گردد تحت مدیریت راهبردی دسته‌های اطلاعاتی شاهزاده‌های عربستانی قرار دارند و در عین حال محل تلاقی راهبردی سیاست‌های عربستان و رژیم‌صهیونیستی محسوب می‌شوند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: