ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۴۶۷۲۶
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۰
حشمت‌‌ا... ‌فلاحت‌پیشه کارشناس امور بین الملل

مخالفان داخلی و خارجی توافق

درشرایطی که ایران شرایط تعدیل را به وجود آورد غرب هم تعدیل در تحریمها انجام دهد. این دسته از دوستان دلسوزان کشور و منافع ملی هستند. ولی دسته‌ای دیگر نظر افراطی دارند و . . .
تدبیر24: رژیم صهیونیستی دارای اختلاف راهبردی با ایران است. نگاه این رژیم به ایران یک نگاه دشمنی راهبردی است و به طور مشخص سعی دارد از هر توافقی به بهانه ایران‌هراسی جلوگیری کند و با‌ آن به مقابله برخیزد چون می‌داند اگر ایران با غرب به توافق برسد و حقوق هسته‌ای‌اش به رسمیت شناخته شود و روند کاهش تحریمها آغاز شود به این معنی است که ایران به بسیاری از مشکلات بین‌المللی خود پایان داده است. به همین دلیل نتانیاهو تلاش دارد جلوی هر توافقی را درباره ایران بگیرد و هر تصمیمی را به شکست بکشاند تا دیپلماسی درباره پرونده هسته‌ای ایران به طور کلی به شکست برسد چون نتانیاهو اعتقاد دارد که ایران باید درشرایط تحریم و تنبیه نگه داشته شود و کماکان تحریم علیه ایران ادامه پیدا کند تا به این بهانه آمریکایی‌ها در منطقه باقی بمانند. در شرایط کنونی دولت اوباما اعتقاد دارد که نتانیاهو نگاه به‌شدت بدبینانه‌ای نسبت به ایران دارد و زمانی که اوباما آذرماه سال‌گذشته در کنگره حاضر شد تا موضوع توافقنامه ژنو را مورد تاکید قرار دهد رسما اعلام کرد که اعتقاد دارد ایران تهدیدی برای منافع ایالات متحده  آمریکا و متحدان منطقه‌ای آمریکا نیست. اوباما به صراحت گفت در این زمینه با نتانیاهو اختلاف‌نظر دارد و با توافقنامه ژنو ایران در مسیری قرار گرفته که دیگر تهدید محسوب نمی‌شود. این اشاره به سند راهبردی امنیتی آمریکا برای ربع اول قرن بیستم است که دراین سند تاکید شده آمریکا چند دسته منافع دارد که یکی از این منافع منابع مبتنی بر بقای آمریکاست و ایران براساس آن سند، جزو منافع بقای آمریکا نیست. منافع بقا برای آمریکا حوادثی مانند 11سپتامبر است ولی تاکید شده است اگر در مورد منافع حیاتی یعنی دسته دوم منافع آمریکا بحث کنیم این موارد جزو منافع حیاتی آمریکا هم نیست. یکی ازمنافع حیاتی آمریکا امنیت متحدان آمریکاست ولی رژیم‌صهیونیستی سعی می‌کند که مغز سیاستمداران آمریکا را روی تهدید ایران متمرکز کند و در این راستا ایران را به عنوان خطری معرفی کند تا به همین دلیل با هر گونه توافقی مخالفت کند چرا که اگر توافق صورت بگیرد ممکن است دیگر نتواند سیاست ایران‌هراسی خود را دنبال کند. البته توافق درداخل کشور هم منتقدانی دارد که این منتقدان دو دسته‌اند: یک دسته که واقعا دلسوز هستند و هدفشان این است که منافع ملی حفظ شود و زمان‌بندی مشخصی برای رفع تحریمها اعلام شود و مشخصا درشرایطی که ایران شرایط تعدیل را به وجود آورد غرب هم تعدیل در تحریمها انجام دهد. این دسته از دوستان دلسوزان کشور و منافع ملی هستند. ولی دسته‌ای دیگر نظر افراطی دارند و درهرموردی افراطی می‌اندیشند؛ این دسته باید مواظب باشند طوری مخالفت نکنند که توان چانه‌زنی تیم مذاکره‌کننده ایران تضعیف شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: