تدبیر24: پس از لغو کنسرت علیرضا قربانی در استان خراسان رضوی به دلیل شکایت «امت حزب الله» و دستور دادستانی، این بار دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی بودند که مجبور به بازپس دهی بلیطهای کنسرتشان شدند.
به گزارش سرویس فرهنگی عصر قانون، کنسرت علیرضا قربانی که بنا به اعلام قبلی قرار بود امروز (۱۱/ اسفند؛ دوشنبه) در سالن ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شود، پس از تشکیل جلسهٔ اضطراری آقایان تهرانچی _ رئیس دانشگاه _، نبوی و میراحمدی یک روز قبل از برگزاری کنسرت ابطال مجوز شد.
به نقل از منابع آگاه در دانشگاه شهید بهشتی، درخواست مجوز برای این کنسرت در تاریخ ۱۱ بهمن از سوی انجمن اسلامی دانشجویان دانشکدهٔ اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی با همکاری کانون موسیقی به معاونت فرهنگی دانشگاه تقدیم شد. با این حال این درخواست در جلسهای که معاونت یک روز پس از آن تشکیل داد بررسی نشد.
به این دلیل که تاریخ برگزاری کنسرت برای ۵ اسفند پیش بینی شده و جلسهٔ بعدی معاونت اواسط اسفند ماه برگزار میشد، میراحمدی در گفتگو با مسئولین برنامه قول مساعدت داد تا پیش از موعد، مجوز این کنسرت را صادر نماید. با این حال دانشجویان در تاریخ ۱۸ بهمن درخواست برگزاری جلسهٔ هیئت نظارت را تسلیم میراحمدی نمودند و پس از کش و قوص های فراوان بالاخره در تاریخ ۳ اسفند مجوز این همایش صادر شد.
درحالی که روز برگزاری کنسرت علیرضا قربانی برای روز دوشنبه ۱۱ اسفند هماهنگ شده بود و مسئولین برگزاری هم تمام مراحل قانونی _ از تبلیغات تا برگزاری _ را اخذ کرده بودند، اعضای یک تشکل دانشجویی _ که به دلیل عدم توثیق نام آن فاش نمیشود _ طی برگزاری جلساتی با میراحمدی از تقارن برگزاری این کنسرت با ایام فاطمیه ابراز دلواپسی نموده و خواستار لغو آن شدند! با وجود عدم تقارن این کنسرت با ایام فاطمیه، میراحمدی به دانشجویان متصدی اعلام کرد یا کنسرت را لغو کرده و یا موسیقی را برای بازبینی به وی ارجاع دهند.
پس از بررسی موسقی توسط میراحمدی و سبک سنتی و غمگین آن، عضو معاونت فرهنگی دانشگاه شهید بهشتی برای چندمین بار اعلام کرد برگزاری کنسرت بلامانع است. اما یک روز قبل از برگزاری مراسم و درحالی که تنها حدود ۵۰ عدد از بلیطهای این کنسرت باقی مانده بود، با تشکیل جلسهٔ اضطراری تهرانچی، نبوی و میراحمدی، سرنوشت این کنسرت نیز به سرنوشت دیگر کنسرتهای مجوزدار دولت تدبیر و امید منجر شد!
لغو کنسرت قربانی در خراسان
به گزارش عصر قانون، کنسرت علیرضا قربانی در استان خراسان رضوی با وجود صدور همه مجوزهای لازم تنها ساعاتی پیش از اجرا توسط دادستانی چناران لغو شد. این دستور با اعتراض شدید قربانی، خواننده موسیقی اصیل ایرانی مواجه شده و عنوان کرده که برخلاف انتظار هنرمندان از دولت تدبیر و امید، اتفاق خوشایندی در حوزه فرهنگ و هنر رخ نداده است.
قربانی: از دولت تدبیر و امید انتظار بیشتری داشتیم
سریال ایجاد مشکل در راه برگزاری کنسرتها این بار به خراسان رضوی رسید و باعث لغو دو شب اجرای علیرضا قربانی شد. آن هم در شرایطی که ۸۸ میلیون تومان بلیط فروخته شده بود و بسیاری از دوستداران موسیقی اصیل ایرانی در راه محل برگزاری کنسرت بودند. این کنسرت تمامی مجوزهای لازم را از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره اماکن نیروی انتظامی، فرمانداری و شورای تامین استان دریافت کرده بود. محل اجرا هم به دلیل ممنوعیت برگزاری کنسرت در شهر مشهد، گلبهار، شهری در نزدیکی این شهر انتخاب شده بود. اما تنها ساعتی پیش از اجرا، دادستان چناران با صدور نامهای فوری دستور به لغو برگزاری کنسرت داده است. مجید اشراق، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان چناران با استناد به «اعتراض امت حزبالله و دغدغهها و مخالفتهای امام جمعه محترم شهر گلبهار» عنوان کرده که مخالف شدید برگزاری هرگونه اجرای کنسرت موسیقی چه پاپ و چه سنتی است. به اعتقاد او اجرای کنسرت موسیقی «با فرهنگ عمومی و اصیل این خطه از میهن اسلامی مغایرت دارد و منافع معنوی برای این شهرستان و شهرهای تابعه ندارد».
علیرضا قربانی، خواننده شناخته شده موسیقی کلاسیک و اصیل ایرانی پس از آنکه با لغو کنسرت مجبور به ترک خراسان و بازگشت به تهران شد به شدت به این تصمیم اعتراض کرده است. او در گفتوگو با ایسنا دلایل لغو کنسرت را «بیپایه» خواند و گفت: «چگونه میتوانند مرزبندی کنند که انسانهایی متدین هستند یا مخالف؟ و چگونه تشخیص میدهند که این کنسرت مغایر با فرهنگ عمومی است؟»
قربانی همچنین به وبسایت «موسیقی ما» گفت: «بهطور طبیعی باید تفاهمی میان سه قوه و بهخصوص قوه قضاییه و مجریه وجود داشته باشد. مسئول برگزاری کنسرت و مسایل فرهنگی قوه مجریه است و حالا رخ دادن اتفاقاتی از این دست، نشان میدهد که این قوا هیچ تعاملی با یکدیگر ندارند.»
علیرضا قربانی شخص حسن روحانی را مورد خطاب قرار داد: «مردم با عشق و امید به شما رأی دادند و در این میان، هنرمندان و قشر فرهیخته و روشنفکر نقش مستقیمی داشتند و حال، بروزِ اتفاقاتی از این دست، بسیار باعث تأسف است. انتظار ما از دولتِ «تدبیر و امید» این است که شعارهایش را محقق کند و به انتظارات پاسخ دهد. ما در ابتدای دولت یازدهم، امیدواری بسیاری برای بهبود اوضاع داشتیم؛ اما در این قریبِ دو سال اتفاقِ خوشایندی در حوزه فرهنگ و هنر رخ نداده است.»
او همچنین مسسولانی را که نمیتوانند امکان دفاع از مجوزهای صادر شده و رفع مشکلاتی از این دست را عهدهدار شوند به استعفا فراخواند و اضافه کرد: «من امروز با صدای بلند و با حالتی برافروخته مراتبِ اعتراضِ خودم را بیان میکنم و انتظار دارم نهتنها مسئولان فرهنگی، که حتی علما و نظریهپردازان و حقوقدانان به این مسأله ورود پیدا کنند.»