ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۷۹۷۶
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۵

سیگارچاق میکند یا لاغر؟

 تدبیر24:   پژوهشگران دریافته‌اند زنانی که برای جلوگیری از چاقی سیگار می‌کشند 3 برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها در معرض چاقی قرار دارند.

محققان موسسه اُرِگان در آمریکا، وضعیت 400 زن جوان را طی دو سال تحت بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که افراد سیگاری به‌طور مشخص اضافه‌ وزن بیشتری نسبت به غیرسیگاری‌ها داشتند. برای مثال بعد از اضافه‌وزن مربوط به زایمان، افراد سیگاری 9/2 کیلوگرم اضافه‌وزن داشتند، درحالی که افراد غیرسیگاری به اضافه‌وزنی حدود 9/0 کیلوگرم دچار شده بودند. محققان می‌گویند نتایج به دست‌آمده که در نشریه «اشتها» به چاپ رسیده است، این باور رایج درباره لاغر کردن با کشیدن سیگار را به چالش می‌کشد اما برخلاف مطالعاتی که در زمینه سیگار و لاغری منتشر شده بود، علت آن را توضیح نمی‌دهد.

از سوی دیگر نه تنها کشیدن سیگار که ترک سیگار نیز می‌تواند باعث اضافه‌وزن شود. برخی آمارها حاکی از این هستند که افرادی که سیگار را ترک کرده‌اند چهار تا هفت کیلو به لحاظ وزنی سنگین‌تر شده‌اند. البته دلیل‌های متعددی برای این قضیه ذکر شده است مانند اینکه پس از آنکه از بخار و قطران و اسید هیدروسیانیک سیگار در دهان خبری نیست، اعصاب چشایی دهان این فرصت را می‌یابند که خود را دوباره احیا کنند، به همین خاطر غذاها به نظر خیلی خوشمزه‌تر می‌آیند. دلیل موجه دیگر می‌تواند این‌گونه باشد که سیگار باعث تحریک حسی فضای دهان می‌شود. فرد سیگاری پس از ترک سیگار این میل و هوس دهانی را با خوردن برآورده می‌کند.
اما با وجود تمامی این اخبار، مطالعه‌ای دیگر که سال 1998 در آمریکا روی 4 هزار نفر صورت گرفته بود، نشان داد که هیچ رابطه‌ای میان کشیدن سیگار و کاهش یا افزایش وزن وجود ندارد و تنها چند نفر از افرادی که سن‌شان میان 18 تا 30 سال بود کاهش وزن بسیار جزئی داشتند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: