ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۸۳۰۹
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۹

دغدغه نمایندگان تندرو با دغدغه مردم یکسان نیست

دغدغه نمایندگان فعلی و خصوصا بخش تندروی جبهه پایداری به هیچ عنوان با دغدغه مردم و مصالح ملت یکسان نیست.
  تدبیر24:  محمد کیانوش‌راد ، در خصوص روابط مجلس شورای اسلامی و دولت در سال جاری گفت: مجلس تاکنون با دولت خیلی دوستانه برخورد نکرده٬ البته این حرف، به معنای انجام چنین رفتاری از سوی تمام نمایندگان نیست.

وی با بیان اینکه اکثریت نمایندگان مجلس کنونی٬ از رای آوردن حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور خشنود نیستند، اظهار داشت: این خشنودی بخودی‌خود اشکالی ندارد و بسیار طبیعی است٬ اما نادیده گرفتن مصالح ملی و در پیش گرفتن منافع جناحی٬ امری غیراخلاقی است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با یادآوری اینکه مجلس در عرصه‌های مختلفی از جمله سیاست داخلی و مذاکرات هسته‌ای حمایت چندانی از دولت نداشته، تصریح کرد: فارغ از این مسئله، مجلس به عنوان بالاترین نهاد تضمین‌کننده حقوق مردم و رعایت منافع و برخورد با متخلفان٬ با توجه به توقع بالا نقش خود را ایفا نکرده است.

کیانوش‌راد در ادامه به حقوق و اختیارات نمایندگان اشاره کرد و ادامه داد: بر اساس قانون اساسی و آئین‌نامه داخلی مجلس، نمایندگان حق سوال و استیضاح را مطابق اصل 89 قانون اساسی دارا هستند٬ اما مسئله مهم رعایت مصلحت‌های کشور و منافع ملی است.

عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها افزود: در خصوص تشخیص همراهی یا عدم همراهی نمایندگان با مصالح و منافع مردم٬ تنها جا و کسی که می‌تواند قضاوت واقعی خود را مطرح سازد، مردم و نهادهای مدنی هستند. روشن است اعمال نظر مردم٬ صرفا از طریق امر انتخابات و دادن رای مجدد جناح حاکم در مجلس٬ یا به جناح اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرا مشخص می‌شود.

وی با اشاره به نیروهای تندرو درون مجلس٬ یادآور شد: دغدغه نمایندگان فعلی و خصوصا بخش تندروی جبهه پایداری به هیچ وجه با دغدغه مردم و مصالح ملت یکسان نیست.

نماینده مردم اهواز در مجلس ششم در خصوص نحوه دولت به رفتار مجلس خاطرنشان کرد: دولت تعامل سازنده‌ای با مجلس داشته و در حوزه‌هایی که با مجلس در ارتباط بوده، سعی در رفع تنش‌ها و همگرایی داشته است٬ اما دولت در حوزه‌هایی که امکان فعالیت مستقل‌تر را داراست، می‌تواند قوی‌تر، منسجم‌تر و با اتکا بیشتر به نظرات مردم عمل کند که از جمله، اختیارات رئیس قوه مجریه براساس اصل 113 قانون اساسی است که مسئولیت اجرای قانون اساسی بر عهده وی است.

کیانوش‌راد درباره انتخابات آتی مجلس در سال آینده٬ ابراز داشت: تردیدی نیست که انتخابات در جامعه ایران با حضور مردم رقم خواهد خورد٬ اما حضور گسترده مردم مشروط به ایجاد زمینه‌های لازم و تنوع کاندیداها برای حضور در صحنه انتخابات است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب عنوان کرد: امیدوار هستیم برگزارکنندگان انتخابات زمینه‌های لازم را برای حضور سلیقه‌های مختلف درون نظام را برای انتخابات آتی فراهم سازنند٬ تا شاهد حضور پرشور مردم در انتخابات باشیم.

عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها درباره نتیجه انتخابات هم بیان کرد: در جامعه ایران به دلیل عمیق بودن اندیشه اصلاحات، مردم به سمت و سوی نگاه‌های اصلاح‌طلبانه گرایش دارند. همچنین بستر جامعه ایران، بستری اصلاح‌طلبانه است. جامعه ایران، جامعه‌ای خواستار آزادی‌های مصرح در قانون اساسی است و هر جناحی و با هر نامی که در جهت تقویت آزادی حرکت کند، به میزان زیادی در جامعه اقبال برخودار هستند.
منبع: روزنو
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: