ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۴۸۶۷۶
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۱

سرنوشت اقتصادایران پس ازتوافق

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، بر این باور است که توافق هسته‌ای می‌تواند تاثیر خوبی بر شرایط نامطلوب صنایع کشور بگذارد.
  تدبیر24:  دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، بر این باور است که توافق هسته‌ای می‌تواند تاثیر خوبی بر شرایط نامطلوب صنایع کشور بگذارد.

سید محمدرضا مرتضوی به صدای اقتصاد گفت: یکی از موانع بزرگی که بر سر راه تولیدکنندگان کشور قرار دارد، تحریم‌های اقتصادی است. لغو تحریم ها روند طولانی در پی خواهد داشت اما تجربه تحریم کشور عراق ثابت کرد که حتی بعد از توافقات اولیه، تحریم‌ها با سرسختی سابق ادامه نخواهد داشت.

مرتضویی در ادامه افزود: با شکل‌گیری توافقات، روابط بازرگانی و بانکی دوباره آغاز و همچنین موانع ال‌سی برای تولیدکنندگان برداشته خواهد شد. با این حساب هزینه تامین مواد اولیه که برای صنایع ایران 15 درصد گران تر از تولیدکنندگان خارجی است، به حالت عادی بازمی گردد.

وی اظهار کرد: از سوی دیگر انتقال تکنولوژی و قطعات بهتر صورت می گیرد و صنایع با تکنولوژی به روزتر که از آن محروم بودند، تولیدات مطلوب تری ارائه خواهند داد. قطعا با افزایش کیفیت محصولات ایرانی روبه رو خواهیم شد که این افزایش کیفیت و تولید تنها در داخل کشور نیست و می توان آن را به صادرات نیز بسط داد.

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به شرایط نامطلوب بنگاه‌های تولیدی گفت: با وجود مثبت شدن رشد اقتصادی و سهم بالای بخش صنعت در آن، این میزان رشد در همه سطوح صنعت ملموس نیست. علت این موضوع که رشد اقتصادی در صنعت کشور قابل لمس نیست، کاهش تقاضا از طرف بازار و مردم است. عدم افزایش توان خرید مردم دلیل اصلی این موضوع است زیرا تقاضای جدیدی وارد بازار نشده و فروش تولیدات صنعتی رونقی نداشته است.

وی در ادامه گفت: زمانی می توان رشد اقتصادی را به صورت ملموس مشاهده کرد که اتفاقی در بخش مصرف مردم بیفتد. تولیدات با افزایش تقاضا جان دوباره ای می گیرند اما وقتی شاهد هستیم که مردم به صورت کنترل شده ای نیازها و کالاهای خود را خریداری می کنند نباید انتظار معجزه داشت. صنعتگری که در بازار تقاضا نداشته باشد، رشد تولیداتش نیز با کندی پیش می رود و در واقع با مشکلات بسیاری رو به رو می شود که یکی از این مشکلات کمبود نقدینگی است. کمبود نقدینگی تاکنون فشارهای بسیاری به بخش صنعتی وارد کرده است و متاسفانه این زخم همچنان هم سرش باز مانده است.

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت افزود: درست است که فضای اقتصادی کشور نشان می دهد که رشد اقتصادی داشته ایم اما به دلیل عدم تبادل کالا و انتقال پول نمی توان ادعا داشت که رشد اقتصادی در بخش صنعت ملموس است.
منبع: آفتاب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: