ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۸۷۸
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۰
دکتر احمد چلداوی استاد دانشگاه علم و صنعت

عدم اعتدال در انتخاب وزیر علوم

البته ممکن است این آقایان هم اکنون اصلاح شده و تغییر رویه داده باشند ، اما دیگر شانسی برای جلب اعتماد اساتید و دانشگاهیان به دلیل عملکرد گذشته خود، ندارند . . .

تدبیر24 : وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یکی از مهم‌ترین وزارتخانه‌هایی است که با بیشترین جوانان آگاه و پرشور این مرز و بوم سروکار دارد، که همین امر ضمن ایجاد بستر مناسب برای کارهای بزرگ علمی و فرهنگی، پتانسیل هیجانات و رفتارهای مغایر شأن دانشگاهی را در دانشگاه‌ها زیاد می‌نماید. بدون شک این وزارتخانه در تعیین مقدرات آینده کشور و در موفقیت و یا عدم موفقیت هر دولتی نیز می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ ایفا نماید. همه دلسوزان انقلاب و نظام و خدمتگزاران مردم بر این نکته متفقند که دانشگاه‌ها باید دارای محیطی سالم، پرانگیزه، علمی و دور از هیجانات و دست‌اندازی‌های گروه‌های سیاسی باشند تا توان تربیت انسان‌های خدمتگزار، مسئول، متخصص و متعهد مطابق با اهداف عالیه نظام را داشته باشند. با استفاده از رهنمودهای مقام معظم رهبری و حضرت امام، امکان به سرانجام رساندن کارهای بزرگ علمی، صنعتی، فرهنگی و اقتصادی در کشور تنها هنگامی امکان‌پذیر است که وزارت علوم در جایگاه واقعی خود قرار داشته باشد و از استفاده ابزاری به وسیله صاحبان ثروت و قدرت در امان باشد.

همچنین با توجه به فرمایش رهبر معظم انقلاب که «پیشرفت علمی ضامن امنیت پایدار کشور است» وظیفه تامین این امنیت پایدار بر دوش ما دانشگاهیان و از خلال اهتمام مضاعف در خلق حماسه‌های علمی جهادگونه سنگینی می‌کند.

اما آنچه که اکنون همه مریدان و دلسوزان نظام مقدس اسلامی در دانشگاه‌ها اعم از استاد و دانشجو و کارمند را نگران نموده است احتمال توقف این روند رو به پیشرفت و یا حتی عقب‌گرد در این عرصه با معرفی شخصیت‌های سیاست‌زده و غیرعلمی برای تصدی این وزارتخانه مهم است.

نکته مهم این است که در حال حاضر و با توجه به اوضاع بین‌المللی، کشور اسلامی ما بیش از هر وقت دیگر به آرامش در عرصه سیاسی و وحدت کلمه و اتحاد همه اقشار مملکت نیاز دارد. با توجه به این شرایط حساس لازم است کلیه اقشار این امت بزرگ با هر گرایش و منش سیاسی، در مسیر حفظ نظام و انقلاب و تحت رهبری واحد مقام معظم رهبری به حرکت بالنده خود برای رسیدن به اهداف مقدس نظام ادامه دهند.

 

علی‌رغم ضربه مخربی که فتنه 88 بر جو دانشگاه‌ها وارد آورد، خوشبختانه اکنون جو دانشگاه‌ها با حفظ آرامش در حال حرکت به سمتی است که در آن برادری و همدلی میان گرایش‌های مختلف سیاسی در راستای تحقق هدف مشترک که همان سرافرازی نظام و خدمت به امت بزرگ اسلامی و حتی بشریت است، بیش از پیش بارز می‌شود. اکنون همه دانشگاهیان علی‌رغم سلایق مختلف سیاسی، در فکر ارتقاء سطح علمی دانشگاه‌ها و انجام هرچه بهتر وظایف دانشگاهی خود و تحقق دانشگاهی به معنای واقعی اسلامی هستند که این همان مطالبه همیشگی رهبر معظم انقلاب از دانشگاهیان محترم است. پس هرگونه خدشه در این حرکت بالنده و پرافتخار از طرف قاطبه دانشگاهیان ناپذیرفتنی است.

 

بنابر مطالب فوق‌الذکر، لازم است وزیری برای وزارت علوم انتخاب شود که دارای دو ویژگی مهم زیر باشد. اول اینکه باید مقبول قاطبه دانشگاهیان و اساتید دانشگاه‌ها باشد تا بتواند نقش نقطه کانونی اتحاد و توحید کلمه را ایفا نماید و دوم اینکه بتواند منویات مقام معظم رهبری و ملت بزرگ ایران را در دانشگاه‌ها اجرا نماید. یکی از دلایل عدم رای اعتماد مجلس محترم به وزیر پیشنهادی قبلی وزارت علوم را نیز می‌توان در همین جهت تفسیر نمود. همکار ما جناب آقای دکتر میلی ‌منفرد، علی‌رغم احترامی که برای ایشان قائل هستم، مقبول قاطبه اساتید و دانشگاهیان کشور، و بالطبع دارای ویژگی اول نبودند. بنابراین با توجه به تاکید و وعده‌های ریاست محترم جمهور مبنی بر مشی اعتدالی و برای حفظ انسجام دانشگاه‌ها و تداوم حرکت علمی رو به رشد، لازم است حتما یک چهره فراجناحی، مقبول و بدون وابستگی به یک گرایش سیاسی مشخص، برای تصدی این وزارتخانه مهم انتخاب گردد.

 

بحمدالله برای این مهم گزینه‌هایی که هم با مشی اعتدالی ریاست محترم جمهور همخوانی دارند و هم دارای دو ویژگی مهم فوق‌الذکر باشند، در بدنه این وزارت به وفور وجود دارند. اینجانب در بین مدیران موفق دانشگاهی چهره‌های شاخصی را می‌شناسم که هم از حمایت اکثریت مطلق اساتید محترم و سایر اقشار دانشگاهی با گرایش‌های سیاسی مختلف برخوردارند و هم می‌توانند دانشگاه‌ها را در مسیر واقعی که مد نظر نظام مقدس است، هدایت نمایند. البته اینجانب از آوردن نام افراد در محافل عمومی احتراز دارم اما با کمال میل حاضرم اگر ریاست محترم جمهور تمایل داشته باشند این اسامی را در اختیار ایشان قرار دهم تا ایشان با تحقیق از دانشگاهیان و اساتید محترم، حداقل گزینه‌های بیشتری برای انتخاب در پیش رو داشته باشند.

 

و اما حرف آخر:

 

به عنوان یک استاد دانشگاه که سالیان متمادی و در دوران‌های مختلف در دانشگاه‌های کشور به تعلیم و تعلم مشغول بوده‌ام، با تمام احترامی که برای مدیران دوره اصلاحات در دانشگاه‌ها قائلم و برخی از ایشان هم‌اکنون جزو دوستان من هستند، عرض می‌کنم که سابقه این مدیران محترم نشان می‌دهد که ایشان نمی‌توانند نقطه اتصال و اتحاد اساتید باشند و همچنین توان برآورده‌سازی مطالبه عموم دانشگاهیان و علی‌الخصوص مقام معظم رهبری را ندارند. عملکرد عجولانه و عزل و نصب غیرمنطقی سرپرست فعلی وزارت علوم که نارضایتی اکثریت اساتید و دانشگاهیان محترم را دربر داشته است نیز موید این مطلب است. البته ممکن است این آقایان هم اکنون اصلاح شده و تغییر رویه داده باشند (که ان‌شاءالله همین‌طور هم هست)، اما دیگر شانسی برای جلب اعتماد اساتید و دانشگاهیان به دلیل عملکرد گذشته خود، ندارند. بنابراین معرفی مجدد یک نفر با تفکراتی نشأت گرفته از همان مبانی (هر که می‌خواهد باشد) برای وزارت علوم به مصلحت روند علمی موفق جاری در دانشگاه‌ها نیست. ضمن اینکه در صورت عدم رای اعتماد مجدد مجلس می‌تواند یک نقطه منفی را از همین ابتدای کار در تعامل مجلس محترم و دولت محترم تدبیر و امید ایجاد نماید. خلاصه اینکه دانشگاهیان کشور منتظر مشاهده یک منش اعتدالی از ریاست محترم جمهور از خلال معرفی یک چهره فراجناحی برای تصدی این پست مهم هستند. تا ببینیم...

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
0
6
برو بابا
سعید
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
1
9
اقبال دانشگاهیان به دکتر توفیقی بسیار زیاد است
ایشان محبوبیت زیادی بین اهالی علم دارند حتی در اصولگراترین دانشگاه کشور یعنی علم و صنعت !
اگر مجلس به ایشان رای اعتماد ندهد خیانت بزرگی به دانشجویان و اساتید کرده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
1
4
نكنه اين حضرت آقا منتظرند برادران دانشجو دوباره سركار آيند؟؟؟؟؟؟
مثل اينكه توهم اين آقا را برداشته!!!!!
تدبيرجان كمي بيشتر تأمل كن و حيثيت خود را پاي منافع رانت خواران نريز.
مدیر پایگاه با سلام
بخش منتقدین تدبیر24 در راستای انتشار حرف های مخالفان و منتقدان دولت تدبیر و امید فراهم شده است و انتقادات را بدون هیچ گونه تحلیل صرفا منتشر می کند تا دوستانی که 8 سال فضای رسانه ها را در خفقان و حاکمیت مطلق خود قرار داده بودند بدانند فضای اعتدال حتی برای مخالفش هم جای سخن دارد.
امید
|
Germany
|
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
0
3
وقتی تحمل شنیدن نظر یک استاد هم سو با دولت را نداریم چگونه ادعای زنده باد مخالف من را داریم؟
ناشناس
|
United States of America
|
۰۶:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۴
1
6
جناب جلداوی چنان از ناحیه مردم و دانشگاهیان سخن می گویند که گویی ایشان از سر ضمیر همه آنها آگاه است! از قضا آقای دکتر توفیقی و جریان فکری اصلاح طلبی ایشان بالاترین محبوبیت را در میان دانشگاهیان دارند. جناب جلداوی می خواهند با وارونه جلوه دادن حقیقت رویاهای سیاسی خودشان و جریان اصول گرای افراطی را مستحق بازگشت دوباره به قدرت معرفی کنند. جناب جلدوای لطفا به شعور دانشگاهیان توهین نکنید! همه ما می بینیم که توفیقی و اصلاح طلبان بیش از 90 درصد دانشگاهیان را با خود همراه دارند.
نظر شما: