ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۲۰۵
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۰
انتقاد وزير ارشاد از شيوه‌هاي مميزي در اداره کتاب :

اگر قرآن وحي منزل نبود‌، بعضي‌ها برايش مجوز ...

در چنين شرايطي کتابي که 100 درصد مورد تاييد نظام و جمهوري اسلامي ايران است از سوي‌‌ همان ناشر براي اخذ مجوز نشر به ارشاد سپرده ...
تدبیر24: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در بخش‌هايي از سخنانش در مراسم توديع و معارفه معاونين قديم و جديد اين وزارتخانه نسبت به اعمال مميزي‌هاي غلط که طي سال‌هاي اخير از سوي اداره کتاب نسبت به کتاب‌هاي ارائه شده از سوي ناشران اعمال شده است، بر التزام پايبندي به قوانين موجود در اين حوزه تاکيد کرد.

به گزارش ايلنا، علي جنتي با انتقاد به شيوه‌هاي مميزي پيشين اظهار داشت: متاسفانه در بررسي برخي از کتاب‌هايي که اداره کتاب به آن‌ها مجوز نشر نداده بود، دريافتم بسياري از ايرادهاي وارد شده بر حسب سليقه بوده است. مثلا راي بر جايگزين کردن کلمه‌اي با کلمه‌اي ديگر.

وي ضمن بيان اين مطلب که بايد به قانون تکيه کنيم، گفت: من فکر مي‌کنم اگر قران وحي منزل نبود آن را به مميزان اداره کتاب مي‌سپرديم مجوز انتشار براي آن صادر نمي‌کردند و مي‌گفتند برخي از کلمات با عفت عمومي در تناقض است. علي جنتي همچنين اظهار داشت: کتاب‌ها مي‌بايست براساس متخصصان و اهالي فن مورد بررسي قرار گيرند نه کساني که در حوزه‌هاي مختلف تخصصي ندارند. اگر ارشاد مشکل مالي دارد و مميزي کتاب را به عهده چند دانشجو مي‌گذارد، ما بايد مشکلات مالي‌مان را حل کنيم و به جاي دانشجو از اساتيد مجرب بخواهيم تا در مورد کتا‌ب‌هاي مختلف اظهارنظر کنند. وزير ارشاد همچنين برخوردهاي ناشايست با برخي ناشران را در دوره‌هاي قبلي زير سوال برد و گفت: نوع برخورد با ناشران در دوره‌هاي قبلي درست نبوده است. ناشري که کتاب‌هايش در اداره کتاب ممنوع‌الانتشار اعلام شده چرا بايد با او برخورد شود. اينکه چاپ غيرقانوني نکرده، اگر از قوانين تخلف مي‌کرد، و کتابش را بدون اجازه وزارت ارشاد منتشر مي‌کرد متخلف بود. حالا چه تعداد کتاب‌هاي مجوز نگرفته‌اش 10 عنوان باشد چه 20 عنوان.

وي ادامه داد: در چنين شرايطي کتابي که 100 درصد مورد تاييد نظام و جمهوري اسلامي ايران است از سوي‌‌ همان ناشر براي اخذ مجوز نشر به ارشاد سپرده مي‌شود و مجوز نمي‌گيرد. آيا اين سهم ماست؟

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين به نامه سرگشاده‌اي که چندي قبل تعدادي نويسندگان و اهالي قلم به او نوشته بودند و در آن تقاضاي حذف مطلق سانسور و مميزي را کرده بودند، اظهار داشت: ما نمي‌توانيم به طور کلي مميزي را برداريم زيرا موظف به اجراي مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي و مجلس شوراي اسلامي هستيم. ازاين‌ها گذشته چطور مي‌شود اجازه داد برخي از کتاب‌هاي مشکل دار ذهن مخاطبان را در جامعه مسموم کند. جنتي در حاشيه اين مراسم نيز درباره احتمال تغيير مدير اداره کتاب تاکيد کرد: با توجه به نکاتي که من امروز در سخنانم به آن اشاره کردم و سياست‌هايي که دولت جديد دنبال مي‌کند، قطعا و حتما بايد در اين حوزه تغييرات اساسي صورت دهيم.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بر لزوم حل مشکلات ناشران تاکيد کرد و يادآور شد: من با بسياري از ناشران صحبت کرده‌ام، امروز بزرگ‌ترين مشکل آنها اين است که اولا هزينه‌هاي چاپ بسيار بالا است و طبيعتاً نمي‌توانند کتاب را در تيراژ بالايي منتشر کنند و دوما به خاطر اينکه کار چاپ و اساساً خود کتاب گران شده، مشتري‌ آن کمتر شده است. ما بايد تلاش کنيم که در داخل کشور چاپخانه‌هايي را ايجاد کنيم که بتوانند با حالتي مدرن و با قيمت‌هايي پايين‌تر کتاب را چاپ کنند. بايد کارخانجات کاغذ در کشور احداث شود و اگر بتوانيم از کاغذي که از خارج از کشور وارد مي‌شود، مستغني شويم، اين مطلوب است، ولي اين زمان مي‌برد و شايد اگر ما در زمان شکوفايي مالي بوديم، مي‌توانستيم ظرف يک سال تا يک سال و نيم اينها را سامان بدهيم ولي در شرايط فعلي و با توجه به مشکلاتي که همه ما شاهد آن هستيم، بايد با تامل برخورد کنيم.

وزير ارشاد در مورد مشکلاتي که براي بيمه اهالي فرهنگ و هنر به وجود آمده است، گفت: بيمه هنرمندان هيچگاه قطع نشد، ولي با توجه به مطالبات سنگيني که سازمان تامين اجتماعي از صندوق حمايت از هنرمندان، نويسندگان و روزنامه‌نگاران دارد، بايد فکري براي اين مسئله شود. آنها (تامين اجتماعي) تهديد به قطع اين خدمات کرده بودند، ولي با صحبت‌هايي که با مقامات مسوول شد، قرار شد که ما بخشي از مطالبات آنها را بپردازيم و آنها هم همچنان به ارائه خدماتشان بپردازند تا به طور کلي بتوانيم اين مسئله را حل کنيم.

گفتني است در اين مراسم معاونان سابق و جديد حقوقي، پارلماني و امور استان‌ها، مطبوعات و امور اطلاع‌رساني و امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي توديع و معارفه شدند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: