ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۶۳۲۳۲
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۰

تاملي بر موضوع رياست مجلس دهم

درباره رياست مجلس دهم منصفانه‌ترين راه رجوع به ميزان آراء و توجه به غلبه گفتماني افراد راه يافته و گرايش‌هاي حزبي آنان است.
تدبیر24 :محمد سالاري-با پايان انتخابات و مشخص شدن تركيب مجلس آينده ارزيابي‌ها حاكي از آن است كه ليست اميد توانسته اكثريت مجلس دهم را به دست بياورد. با توجه به اين موضوع، طي روزهاي اخير بحث مربوط به تعيين رياست مجلس دهم در كانون توجه محافل سياسي و رسانه‌اي قرار گرفته است و حتي در نشست منتخبان اصلاح‌طلب و اعتدالي مشخص شد كه وزنه سياسي مجلس گرايش به جريان ليست اميد دارد. به طور كلي نقش رئيس مجلس در پارلمان نقشي اساسي و تاثيرگذار است. وقايع سياسي چند سال اخير به خوبي گواه اين موضوع است كه رئيس پارلمان مي‌تواند نقش تعيين‌كننده‌اي در جهت‌گيري‌هاي سياسي كشور و ابلاغ و تصويب قوانين داشته باشد. آنچه مسلم است اين است كه محمد رضا عارف سر ليست جريان اصلاح‌طلب با راي بالايي به عنوان نفر نخست از تهران توانست به مجلس راه يابد كه ميزان راي او و تعداد همفكران و هم ليستي‌هايش در مقايسه با ديگر افراد وزن سياسي و دموكراتيك وي را براي به دست گرفتن رياست مجلس آينده به خوبي مشخص مي‌كند. با اين حال شكي نيست كه مجلس دهم برخلاف مجالس قبل از تعداد بيشتري از افراد متخصص و در عين حال معتدل برخوردار است كه اين امر نويد پارلماني با حداقل چالش و درگيري را مي‌دهد. درباره رياست مجلس دهم منصفانه‌ترين راه رجوع به ميزان آراء و توجه به غلبه گفتماني افراد راه يافته و گرايش‌هاي حزبي آنان است. عارف از شخصيت‌هاي تاثيرگذار و توانمند نظام است كه در عرصه‌هاي گوناگون از جمله معاون اولي رياست‌جمهوري، مديريت اثر‌گذاري در عرصه سياسي داشته است. پس از برگزاري انتخابات و اقبال عموم مردم به جريان اصلاحات كه حكايت از تمايل مردم به تغييرات اساسي در پارلمان دارد، برخي اصرار به رياست لاريجاني يا تعامل با وي براي رياست مجلس آينده را دارند اين در حالي است كه در قاموس سياسي ايران لاريجاني را بيشتر چهره‌اي نزديك به جريان اصولگرا مي‌دانند و حتي وي را به عنوان رئيس فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت مي‌شناسند كه در نشست‌هاي مختلف اصولگرايان پرچمدار و زعامت آنها را بر عهده داشته است. گرچه گرايشات منطقي لاريجاني در حمايت از دولت بر كسي پوشيده نيست اما واقعيت اين است كه با توجه به وزن سياسي مجلس به لحاظ افراد و گروه‌هاي راهيافته به آن و با مدنظر قرار دادن گرايش احتمالي بيشتر افراد مستقل به سمت جريان اصلاح‌طلبي و ليست اميد عارف مي‌تواند گزينه مناسب‌تري براي رياست مجلس آينده باشد. با وجود اينكه تركيب مجلس آينده تركيب معتدل و اصلاح‌طلب است اصرار بر واگذاري رياست مجلس دهم به فردي كه رياست مجلس اصولگرايان را عهده‌دار بوده امر منطقي به نظر نمي‌رسد. همچنين با توجه به اينكه يكي از ضعف‌هاي هميشگي مجلس عدم كار كارشناسي در بررسي طرح‌ها و لوايح ارائه شده بود با توجه به سابقه اجرايي عارف و تمايل او به كارشناسي شدن طرح‌ها قبل از مطرح شدن در صحن، به نظر مي‌رسد كه در صورت رياست يك مدير در مجلس دهم طرح‌ها و لوايح پخته‌تري مطرح و به تصويب برسد. اصلاح‌طلبان و حاميان آنها انتظار دارند كه رياست مجلس را كسي عهده‌دار شود كه هم بيشترين ميزان راي را آورده و هم گفتمان و خط مشي فكري او در سراسر كشور با بيشترين ميزان اقبال مردمي روبرو بوده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: