ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۶۴۳۳۳
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۳۰

هنر لاریجانی بودن

تدبیر24 : مصطفی داننده- علی لاریجانی بازهم از سوی نمایندگان به عنوان رئیس انتخاب شد. رای بالای او در انتخابات هیات رئیسه موقت و دائم پارلمان نشان داد که او در صحن مجلس شطرنج بازی ماهر است که می‌داند مهره‌های خود را چگونه حرکت دهد.

او در جریان انتخاب رئیس موقت مجلس دهم به دلیل داشتن یک رقیب جدی به نام محمدرضا عارف که فراکسیون امید را پشت سر خود داشت تصمیم گرفت برای تکیه زدن دوباره بر کرسی ریاست مجلس، با جریان اصول‌گرای مجلس دهم همکاری کند. او حتی حاضر شد طیف رادیکال اصول‌گرا را به خود همراه کند. از دست دادن رای این افراد برای لاریجانی مساوی بود با تقدیم کرسی سبز ریاست مجلس به محمد رضا عارف.

بعد از مشخص شدن ترکیب هیات رئیسه موقت، زمین بازی لاریجانی عوض شد. عارف اعلام کرد دیگر نامزد پست ریاست نخواهد شد. به غیر از عارف فرد دیگری نیز توان رقابت با لاریجانی را نداشت به خاطر همین فصل همکاری لاریجانی با فراکسیون امید آغاز شد.

               

رئیس مجلس‌های هشتم و نهم از ائتلاف با اصول‌گرایان رادیکال راضی نبود. بیشترین حملات در سال‌های گذشته به لاریجانی از سوی این جریان بود. لاریجانی تصمیم گرفت برای ایجاد یک مجلس تعاملی با فراکسیون امید به مدیریت عارف همکاری کند و حاصل این همکاری و توافق نیز نتایج امروز انتخابات هیات رئیسه دائم مجلس بود.
هنر لاریجانی بودن

لاریجانی در هیات رئیسه موقت 173 رای به خود اختصاص داد اما در هیات رئیسه دائم بر اساس توافق با فراکسیون امید 237 رای آورد. 64 رای به آرا او در این انتخاب اضافه شد. به واسطه این رای، مسعود پزشکیان و علی مطهری به عنوان نواب رئیس مجلس انتخاب شدند.در هیات رئیسه موقت 9 اصول‌گرا و 3 اصلاح طلب حضور داشتند اما حالا 5 اصلاح طلب در این جایگاه قرار دارند.

لاریجانی نشان داد به خوبی شرایط رئیس مجلس بودن را می‌داند. بسیاری از تصمیمات پارلمان در راهروها و لابی‌ها گرفته می‌شود نه در صحن علنی. در ماجرای انتخاب رئیس در مجلس هشتم و نهم نیز او نشان داد به خوبی این بازی را بلد است. لاریجانی در مجلس هشتم در حالی که سابقه نمایندگی نداشت توانست با قدرت رایزنی قبل از تشکیل اولین جلسه پارلمان هشتم، حداد عادل با سابقه 8 سال نمایندگی و چهار سال ریاست را شکست دهد و بدون سابقه به کرسی ریاست مجلس تکیه بزند. لاریجانی در مجلس نهم نیز با تمام تلاش‌های طیف نزدیک به حداد عادل توانست رقبایش را شکست دهد. حداد عادل و حسینیان نتوانستند لاریجانی را شکست دهند.

تصویب 20 دقیقه‌ای برجام در مجلس نهم با وجود مخالفت‌های گسترده طیف مخالف توافق هسته‌ای در مجلس با وجود تشکیل کمیسیون ویژه برجام، به خوبی بیانگر قدرت لابی‌گری و رایزنی لاریجانی است.

لاریجانی به خوبی می‌داند که چه زمانی رقابت کند و چه زمانی باب تفاهم را باز کند و این یعنی هنر لاریجانی بودن. لاریجانی نشان داد در حال حاضر مرد اول پارلمان است و کسی توان رقابت با او را ندارد. سرمایه ای که البته بیش از همه به کار حسن روحانی می آید.
برچسب ها: تدبیر24 لاریجانی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: