ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 26
کد خبر: ۶۴۴۲۰
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۹

هيات رئيسه؛ ترکیبی براي كمك به دولت

در روز سه‌شنبه، جريان مجلس، هويت ديگري داشت كه نشان از حمايت از دولت و ائتلاف بين اصلاح‌طلبان و اعتدالگرايان داشت.
تدبیر24 :علي صوفی-انتخابات هيات رئيسه موقت مجلس دهم كه روز يكشنبه برگزار شد، مرزبندي مشخصي را به وجود آورد و فضاي مجلس را به دو قطب اصولگرا و اصلاح‌طلب تقسيم كرد. در اين دو قطبي، حتي شاهد بوديم كه دوستان اعتدالگرا، صف خود را از اصلاح‌طلبان جدا كردند. اما در انتخاباتي كه براي تعيين هيات رئيسه دائم در روز سه شنبه انجام شد، دو قطبي ايجاد شده تا حد زيادي از بين رفت و اين ائتلاف اميد بود كه با نوعي از هماهنگي كه بين ائتلاف اميد و اصولگرايان معتدل انجام گرفت، نقش‌آفريني كرد. آنچه كه روز سه‌شنبه اتفاق افتاد، اميدوار‌كننده و آن چيزي كه روز يكشنبه شاهد بوديم، صرف نظر از نتيجه آن، اساسا نگران‌كننده بود. در روز سه‌شنبه، جريان مجلس، هويت ديگري داشت كه نشان از حمايت از دولت و ائتلاف بين اصلاح‌طلبان و اعتدالگرايان داشت. با توجه به برخورد اخلاق مدارانه‌اي كه آقاي محمدرضا عارف بعد از پيروزي آقاي لاريجاني انجام داد و براي تبريك به سوي او رفت و مصافحه نمود، فضاي مجلس را بسيار تعديل كرد. اميدواریم كه مجلس دهم، مجلس معتدل و معقول باشد و در سايه اعتدال و عقلانيت كه شاهد آن بوديم، اين روند ادامه يابد تا با قدرت و سرعت بيشتري به مشكلات كشور و مردم رسيدگي كنند. به هر حال آقاي لاريجاني در گذشته، گرايش حمايت از دولت را از خود نشان داده و طبعا با حذف تندروها در مجلس دهم، زمينه براي همكاري بيشتر با دولت فراهم خواهد شد. البته همكاري بيشتر با دولت، به معناي وكيل‌الدوله شدن نمايندگان مجلس نيست. بلكه بدين معناست كه براي اجراي برنامه‌هاي دولت در عرصه‌هاي مختلف، مانع‌تراشي نشود و از سوي ديگر، مجلس بتواند وظيفه نظارتي خود را انجام دهد و در صورت نياز تذكرات لازم را به دولت دهد. نتيجه اين امر، تامين منافع ملي و مصالح عمومي و كمك به بهبود معيشت مردم است. از سوي ديگر، بايد پذيرفت اصولگرايان تندرو و جبهه پايداري كه زماني به سوي آقاي لاريجاني مهر و كفش پرتاب كردند، مرزبندي مشخصي با رئيس مجلس دارند. اما بر سر انتخاب هيات رئيسه، هم آقاي لاريجاني در پي آن بود كه با اين طيف ائتلاف كند و هم آنها، به دليل آنكه در اقليت قرار داشتند، تصميم به حمايت از آقاي لاريجاني گرفتند. از قضا همين اتفاق هم رخ داد و كاملا مشخص است كه اين ائتلاف كه بين دو طرف و بر سر آن بخش از منافع گروهي كه براي خود متصور بودند، صورت گرفت. اين تلاشي بود براي آنكه هم اصولگرايان معتدل بتوانند در مقابل فراكسيون اميد عرض اندام كنند و كانديداي خود را به كرسي بنشاند و هم اينكه اصولگرايان تندرو، از ائتلاف با اصولگرايان ميانه رو، سهمي در قدرت داشته باشند. همچنان كه در هيات رئيسه موقت ديده شد، شاهد حضور سه عضو از جريان اصولگراي تندرو بوديم كه در هيات رئيسه دائم، يك نفر از آنها كه جايگاه مهم نایب رئيسي را هم داشت، حذف شد اما دو عضو ديگر باقي ماندند. سهمي كه اصولگرايان تندرو در هيات رئيسه پيدا كردند، نسبت به تعداد آنها در مجلس، سهم بسيار بالايي است. گرچه آنها با همين هدف با آقاي لاريجاني كنار آمدند و در نهايت هم ديديم كه توانستند چنين سهمي را در هيات رئيسه تصاحب كنند.
برچسب ها: تدبیر24 مجلس دهم
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: