ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۶۵۷۴۰
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۷

گشایش نقل و انتقال با يورو

اگر تورم وجود داشته باشد و رشد اقتصادي هم مثبت باشد، چشم‌انداز اقتصادي در ايران مثبت خواهد بود. در غير اين صورت حتي با كاهش تورم نيز نمي‌توان اميدي به رشد اقتصادي در ايران داشت. ا
تدبیر24 اسدا... عسگراولادي-بعد ازمذاكرات حساس هسته‌اي ايران با كشورهاي غربي و اجرايي شدن برجام با وجود اينكه در برجام تاكيد شده بود كه تمامي محدوديت‌‌هاي مالي ناشي از تحريم‌هاي بين‌المللي هسته‌اي بايد برداشته شود اما هنوز نقل ‌و انتقال پول بين بانك‌هاي ايران و اروپايي امكان‌پذير نیست. بانك‌ها و موسسات اقتصادي اروپايي به دلايلي از جمله ترس از تحريم آمريكا حاضر نبودند كه با ايران مراودات مالي انجام دهند و تنها چند بانك كوچك و آن‌ هم به ‌صورت محدود جابه‌جايي‌هاي مالي بين ‌بانكي با ايران را انجام مي‌دادند. لذا به‌منظور اجرايي شدن برجام وزير خارجه با غربي‌‌ها ديدارهايي انجام داد تا آنها را مجاب به برقراري روابط مالي با ايران کند كه در نتيجه اين تلاش‌ها و مذاكرات، مراودات با يورو از چند روز گذشته با كشورهاي اروپايي از سر گرفته ‌شده است. اما هنوز هيچ‌ گونه نقل ‌و انتقال مالي به وسيله دلار با بانك‌هاي اروپايي با ايران صورت نگرفته است البته تا اين لحظه مشاهده ‌شده است كه حتي مي‌توان بين ده تا پانزده ميليون يورو نقل‌ و انتقال با بانك‌هاي بزرگ اروپايي انجام داد. درنتيجه اين گشايش مي‌توان ادعا كرد كه روابط اقتصادي ايران بعد از لغو تحريم‌ها با اتحاديه اروپا رو به بهبود است. گشايش بازار مبادله با اتحاديه اروپا تا حدودی باعث گشايش در اقتصاد ايران خواهد شد. مساله سرمايه‌گذاري خارجي در ايران با مسائل و مشكلات مختلفي روبه رو است كه به نظر مي‌رسد اين گشايش تاثير چنداني درسرعت انجام سرمايه‌گذاري خارجي ندارد و تا زماني كه مشكلات داخلي اقتصاد ايران برطرف نشود حتي در صورت اينكه زمينه‌هاي لازم براي سرمايه‌گذاري در ايران توسط اروپايي‌ها فراهم باشد، تا مشكلاتی ازجمله ركود اقتصادي وجود دارد، نمي‌توان اميدي به ورود سرمايه‌گذاران خارجي در ايران داشت. مساله ركود در ايران عميق است به طوري‌كه بازار اقتصادي ايران در حالت ركود شديدي قرار دارد. دولت بايد سعي كند حل اين مساله را در دستور كار رسيدگي خود قرار دهد، زيرا اگر دولت تلاش نكند كه اين مساله را حل نمايد دستاورد كاهش تورم نيز بي‌تاثیر خواهد بود. اگر تورم وجود داشته باشد و رشد اقتصادي هم مثبت باشد، چشم‌انداز اقتصادي در ايران مثبت خواهد بود. در غير اين صورت حتي با كاهش تورم نيز نمي‌توان اميدي به رشد اقتصادي در ايران داشت. امري كه به نظر مي‌رسد با اصلاح ساختار اقتصادي قابليت تحقق دارد.

* رئيس اتاق بازرگاني ايران- چين

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: