ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۶۶۴۰۴
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۳

استفاده از ماهواره جرم نباشد

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به تازگي در اظهاراتي خواستار اصلاح قانون ماهواره شده است. بر اساس قوانين موجود استفاده از ماهواره جرم است و به نظر مي‌رسد بخشي از تغييرات مد نظر مربوط به برداشتن عنوان مجرمانه براي استفاده از ماهواره باشد.
تدبیر24: محمد علي اسفناني-وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به تازگي در اظهاراتي خواستار اصلاح قانون ماهواره شده است. بر اساس قوانين موجود استفاده از ماهواره جرم است و به نظر مي‌رسد بخشي از تغييرات مد نظر مربوط به برداشتن عنوان مجرمانه براي استفاده از ماهواره باشد. اينكه آيا چنين تغييراتي بايد به وجود بيايد نياز به كار كارشناسي دارد، اما واقعيتي كه اكنون با آن مواجهيم اين است كه شاهد استفاده از ماهواره آن هم در حد بسيار وسيع در نقاط مختلف كشور هستيم. در چنين شرايطي كه افراد زيادي در ايران از ماهواره استفاده مي‌كنند به نظر مي‌رسد برخورد‌هايي كه قبلا براي مقابله با استفاده از ماهواره انجام مي‌شد، كارآيي لازم را ندارد. برخورد‌ها در اين زمينه عمدتا به جمع كردن ماهواره‌ها از پشت بام منازل بر مي‌گشت، حال آنكه اين برخورد‌ها نه تنها تبعات اجتماعي بعضا سوء داشت كه تجهيزات جمع‌آوري شده هم فايده‌اي براي دولت نداشت. قبلا ماهواره‌هاي جمع‌آوري شده به صدا و سيما تحويل داده مي‌شد تا احيانا از آن استفاده كند، اما اكنون مي‌بينيم اين تجهيزات چندان به كار نمي‌آيد و جمع‌آوري ماهواره‌ها در استان‌هاي مختلف ما را با اين مشكل مواجه ساخته است كه اين تجهيزات را در كجا نگهداري كنيم. از طرف ديگر، همانطور كه عنوان شد استفاده از ماهواره جرم است، حال آنكه ما در سال‌هاي اخير شاهد استفاده تعداد زيادي از شهروندان از اين تجهيزات بوده‌ايم و اين خود نشان مي‌دهد كه جرم انگاري استفاده از ماهواره رنگ باخته و در نظر بسياري از افراد چنين كاري يك اقدام مجرمانه نيست. حال بر اساس قاعده «قانوني كه قابليت اجرا ندارد بايد تغيير كند» مي‌توان بحث تغيير در قانون ماهواره را مورد توجه قرار داد. در اين صورت از طرفي بار قانوني اقدامي كه عملا انجام آن امكان پذير نيست از روي دوش دولت برداشته مي‌شود و از طرف ديگر، مي‌توان به موارد ديگري پرداخت كه شايد راهكار‌هاي بهتري براي كنترل و كاهش استفاده از ماهواره در كشور باشد. بايد به اين واقعيت توجه داشت كه تجهيزات ماهواره‌اي از خارج از كشور و به صورت قاچاق وارد ايران مي‌شوند. گذشته از اينكه از نظر اقتصادي چنين نوع وارداتي به زيان كشور است.
* نماینده مجلس

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: