ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۶۸۲۷
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۹

تشکیل حکومت مستقل در لیبی

قبایل شرق لیبی تشکیل حکومت در سایه با نام «دولت منطقه برقه» را اعلام کردند و وزیران آن مراسم ادای سوگند را به جا آوردند.
به گزارش تدبیر24، فارس به نقل از پایگاه خبری الجزیره نوشت: رهبران جنبشی لیبیایی که قصد خودگردانی منطقه نفت خیز شرق این کشور را دارند دیروز یکشنبه به طور یکجانبه تشکیل حکومت در سایه را اعلام کردند.

رهبران این جنبش دیروز در شهر اجدابیا نزدیک بندر البریقه گرد هم آمدند تا تشکیل حکومت خودگردان بریقه را اعلام کنند.

یک کانال تلویزیونی لیبی نیز بخش‌هایی از ادای سوگند بیش از 20 تن از وزرای دولت خودگردان برقه را پخش کرد در حالی که در جایگاهی مزین به پرچم برقه حاضر شده بودند.

ابراهیم جضران فرمانده سابق نیروهای حفاظت از تاسیسات نفتی در لیبی نیز در این مراسم حضور داشت.

«عبدربه البرعصی» که فرمانده نیروهای هوایی لیبی بوده و از دولت طرابلس جدا شده نیز به عنوان نخست وزیر دولت برقه است.

خبرگزاری رویترز اعلام تشکیل حکومت در سایه را ضربه به تلاش‌های دولت طرابلس برای بازگشایی بندرها و چاه‌های نفت شرق لیبی خواند که شبه نظامیان و قبایل با بستن آنجا خواستار بهره مندی شرق لیبی از سهم بیشتر ثروت نفت ملی هستند.

منطقه شرق لیبی بیش از 60 درصد نفت این کشور را تولید می‌کنند.

اعتراضات نیروهای حفاظت از تاسیسات نفتی در شرق لیبی موجب کاهش 10 درصد از تولید نفت لیبی شده است.

قبایل شرق لیبی زیدان و کنگره ملی لیبی را متهم می‌کنند که از زمان سرنگونی قذافی در مبارزه با فساد و ناامنی‌ها در کشور ضعیف عمل کرده‌اند. اعلام خودمختاری شرق لیبی را می‌توان نخستین گام عملی از طرح تجزیه این کشور دانست.

برچسب ها: تدبیر24 لیبی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: