ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۷۸۹
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۰

در اروپا رایزن بازرگانی نداریم

رایزن بازرگانی ایران در هندوستان گفت: از نظر توزیع جغرافیایی در اروپا رایزن بازرگانی نداریم.
به گزارش تدبیر24 به نقل از ایسنا، سیدرضا سیدآقازاده در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر در بحث تجارت خارجی دو گروه به طور عمده فعالیت دارند که یک گروه کارشناسان اقتصادی سفارتخانه که به‎صورت کارمند و گروه دوم رایزن‎های بازرگانی وزارت‎خانه هستند که سازمان توسعه تجارت اعزام کرده است.
وی با بیان اینکه از نظر توزیع جغرافیایی در اروپا هیچ رایزن بازرگانی‌ای نداریم، اضافه کرد: کارشناسان اقتصادی در همه سفارتخانه‎های ایران مستقر هستند، در عراق، امارات، آذربایجان و ترکیه رایزن‎های بازرگانی داریم اما متأسفانه بعد از اتمام مأموریت و بازگشت به کشور یک پروسه طولانی مدتی وجود دارد که رایزن بعدی به این کشورها اعزام شود.
سیدآقازاده ادامه داد: اعزام رایزن بازرگانی به روسیه دو سال طول کشیده و این مشکلاتی را برای تجارت خارجی ایران در کشورهای مدنظر ایجاد می‎کند.
رایزن بازرگانی ایران در هندوستان بیان کرد: در حال حاضر برای کشورهای چین، هند، پاکستان، بلاروس و روسیه رایزن‎هایی را معرفی کردیم، چهار ماه از معرفی این افراد می‌گذرد اما هنوز به این کشورها اعزام نشده‌اند.
وی با اشاره به اینکه در 3 سال گذشته تعداد رایزن‎های بازرگانی در کشورهای مختلف 20 نفر بود که امروز به 10 نفر رسیده است، تصریح کرد: 6 ماهه نخست امسال 1.2 میلیارد دلار صادرات و 1.9 میلیارد دلار واردات داشتیم که عمده صادرات کود شیمیایی اوره، متانول، آمونیاک، روغن صنعتی، آهن، فولاد، آلومینیوم، قیر و مغزپسته و واردات نیز شامل شکر، برنج، گوشت و اقلام اساسی بوده است.
سیدآقازاده گفت: در سال 91، 943 میلیون دلار برنج، 159 میلیون دلار کنجاله، 61 میلیون دلار گوشت گاو و 50 میلیون دلار چای وارد کردیم.
رایزن بازرگانی ایران در هندوستان اظهار کرد: کشورهای آسه‎آن تجارت بین خود را با تعرفه صفر انجام می‎دهند و با کشورهای کره، چین، ژاپن، نیوزلند، استرالیا، هند و اندونزی موافقت‎نامه آزاد دارند.
وی با اشاره به اینکه 10 سال پیش صادرات از طریق اینترنت در مدت یک ساعت انجام می‎شد، افزود: در حال حاضر یک تاجر ایرانی برای تجارت باید هفت‎خوان رستم را پشت سر بگذارد.
سیدآقازاده با بیان اینکه در سال 85 با کشور اندونزی رایزنی‎هایی انجام شد که یکسری از کارها را در تعرفه ترجیحی بگنجانیم، اضافه کرد: اگر 5 درصد کارایی صادراتی را افزایش دهیم کل تعرفه‎هایی که الان داریم استفاده می‎کنیم جبران می‎شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: