ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 27
کد خبر: ۸۲۸۹۶
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۷
سفیر سوئد:

دولت جدید آمریکا به سختی می تواند از برجام خارج شود/ برجام توافقی چندجانبه است

سفیر سوئد در تهران برجام را یک توافق بین المللی چند جانبه دانست و گفت: دولت جدید آمریکا به سختی می تواند از برجام خارج شود.
تدبیر24»هلنا سانگلند (Helena Sangeland) روز سه شنبه در حاشیه بازدید از منطقه «ام الدبس» شهرستان بستان در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی ایرنا با بیان این مطلب، افزود: سوئد در زمینه توافق برجام دوست دارد نقش خود را با ایران خوب بازی کند و این را هم نشان داده است.
سفیر سوئد در تهران گفت: فکر می کنم بعد از توافق هسته ای و برجام فرصت خوبی برای همکاری بین ایران و اروپا و کشور سوئد به وجود آمد.
سانگلند با بیان اینکه سوئد در زمینه محیط زیست پیشتازاست گفت: کشور ما فعالیت های زیادی در این زمینه انجام داده است و در تکنولوژی های پاک پرچمدار است و می تواند خدمات خوبی در این زمینه به ایران ارائه دهد و به دنبال این هستیم که چنین تفاهم نامه بزرگی با ایران در آینده داشته باشیم.
سفیر سوئد در تهران با بیان این که ممکن است در زمینه های مرتبط دیگر هم بتوانیم کار کنیم گفت: می خواهیم ببینیم که زمینه های مرتبط و یا ظرفیت های قابل فعالیت در این راستا چیست.
وی همچنین در خصوص این که دولت جدید آمریکا می تواند از برجام خارج شود یا نه تاکید کرد: این یک توافق چند جانبه است و سرمنشاء تعهدات ایران و آمریکا در این توافق، مذاکرات و توافقات ایران و کشورهای اروپایی است. به نظرم سخت می آید که دولت جدید آمریکا بخواهد چنین کاری را بکند.
سانگلند در عین حال در خصوص حمایت های اروپا بویژه سوئد از برجام و کمک هایی که سازمان ملل در این زمینه می تواند انجام دهد اظهار داشت: باید ببینیم که در آینده، ایران می خواهد چه کار کند و وضعیتش چگونه خواهد بود و خیلی سخت است بخواهیم پیش بینی کنیم.
وی در خصوص میزان پایبندی ایران به توافق برجام هم گفت: باید در آینده دید اما در حال حاضر پایبندی ایران به تعهدات برجام خوب به نظر می رسد.
سانگلند درخصوص روابط ایران و سوئد در حوزه حمل و نقل گفت: شرکت های «ولوو» و «اسکانیا» که بیشتر در زمینه حمل و نقل و تولید خودرو فعالیت دارند مواردی هستند که در حال حاضر آماده است و می شود روی آنها صحبت کرد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: