ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۶۶۶۶
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۲

لزوم پیگیری طرح تحول آموزش در دولت دوازدهم

قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر که در پایان دولت یازدهم به سر می‌بریم به دنبال این هستیم که برنامه‌هایی که برای تحول آموزش پزشکی طی سه سال گذشته تدوین، ابلاغ و در دانشگاه های علوم پزشکی اجرا شد نهادینه شده و کاملا مستقر شود. تا این برنامه‌ها که به طور جدی هم مورد استقبال دانشگاه‌ها قرار گرفته و نتایج خوبی هم در طول دو سال گذشته داشته، تحت تاثیر تغییر و تحولات دولت منتفی نشود و ادامه پیدا کند.
تدبیر24»دکتر حمید اکبری  با بیان اینکه کمبود فضا و امکانات آموزشی با توجه به افزایش ظرفیت ها در آموزش پزشکی در دولت یازدهم بسیار محسوس است، گفت: متاسفانه به تناسب ظرفیت سازی  که به خصوص در مقاطع دکترای عمومی حرفه ای و مقاطع تخصصی و فوق تخصصی اتفاق افتاد و ظرفیت‌ها به طور چشمگیر افزایش پیدا کرد، بودجه و امکانات آموزشی افزایش پیدا نکرد و این مساله موجب شده دانشگاه‌های علوم پزشکی تحت فشار قرار بگیرند.

وی با اشاره به اینکه طبیعتا نمی‌توان این فشار را به دانشگاه اعمال کرد و همچنان کیفیت را حفظ کرد گفت: به هر حال در حوزه آموزش پزشکی اولویت در دولت یازدهم ارتقاء کیفیت آموزش پزشکی بود و مساله این است که افزایش ظرفیت باید با کیفیت همگون باشد و ارتقای کیفیت با افزایش ظرفیت نمی‌تواند هماهنگ باشد.   

قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت اظهار کرد: سعی شده در طول سال های گذشته کیفیت آموزش پزشکی حفظ شود اما ما در وزارت بهداشت با کمبود بودجه و اعتبارات و امکانات آموزشی مواجه هستیم و بسیاری از آزمایشگاه‌های در طول چند سال گذشته بازسازی نشده اند و امکانات نیز به آن ها تزریق نشده و بسیاری آزمایشگاه ها کماکان با امکانات 30 تا 40 سال قبل کار می کند. در حالیکه رشته های جدید ایجاد شده و دانشجوهای بیشتری گرفته شده است.

وی با تاکید بر اینکه امیدواریم در دولت دوازدهم کمبودها جبران و زیر ساخت ها تقویت شوند و بتوانیم تحقیقات و آموزش بهتری را داشته باشیم، افزود:  در حال حاضر که در پایان دولت یازدهم به سر می‌بریم به دنبال این هستیم که برنامه‌هایی که برای تحول آموزش پزشکی طی سه سال گذشته تدوین و ابلاغ شد و در دانشگاه های علوم پزشکی اجرا شد نهادینه شود و کاملا مستقر شود تحت تاثیر تغییر و تحولات دولت این برنامه‌ها که به طور جدی هم مورد استقبال دانشگاه ها قرار گرفته و نتایج خوبی هم در طول دو سال گذشته داشته منتفی نشود و ادامه پیدا کند. 

اکبری با اشاره به اجرایی کردن سند آمایش سرزمینی به عنوان بهترین اقدام وزارت بهداشت در حوزه آموزش پزشکی در دولت یازدهم اظهار کرد: این سند می تواند منافع زیادی برای  کشور داشته باشد و در این راستا ما ماموریت های مختلفی را به دانشگاه ها دادیم که از موازی کار بپرهیزند  و دانشگاه ها نیز برنامه‌ریزی کردند که از امکانات و پتانسیل های هم در یک منطقه آمایشی استفاده کنند و  به جای رقابت منفی که باعث می شود تعدد و گسترش بی رویه رشته‌ها را داشته باشیم همه رشته ها در یک منطقه توزیع شوند و بر اساس توانمندی از همه ظرفیت‌ها استفاده شود. 

قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت در پایان خاطر نشان کرد: منطقه بندی آمایشی به دنبال همین موضوع است که بر اساس نیازهای مناطق و زیر ساخت ها و پتانسیل‌ها رشته ها و ماموریت‌های خاصی دنبال شود که این کارها انجام شده و امیدواریم بتوانیم با کارهایی که در هفته های آخر دولت انجام دادیم این موضوعات را نهادیه کنیم تا کار به طور مستمر ادامه داشته باشد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: