ابتدا قبل از اینکه مواضع اعضا را مرور کنیم بهتر است کمی به عقب برگردیم و بخشی از گفتوگوی محسن اسماعیلی از اعضای شورای نگهبان در سال ۹۳ با برنامه شناسنامه در مورد ارادت برخی اعضای شورای نگهبان به احمدینژاد را بازخوانی کنیم: «کاش این اظهارنظرها انجام نمیشد. این اظهارنظرها به معنای دخالت در نتیجه انتخابات نبود. بدون رودربایستی عرض میکنم که بعضی از اعضای شورای نگهبان (که البته من جزو آنها نبودم) شیفته آقای احمدینژاد بودند و به ایشان حسن ظن داشتند».
اسماعیلی از حمایت سخن نمیگوید؛ از شیفتگی سخن به میان میآورد. برخی از اعضای شورای نگهبان در سال ۸۴ و ۸۸ شیفته احمدینژاد بودند.
حالا بیایید مواضع این افراد را در ایام انتخاباتی که احمدینژاد در آن حضور داشت با هم مرور کنیم.
آیتالله محمد مومن از فقهای شورای نگهبان در سال ۸۸ در جریان انتخابات به طور رسمی از احمدینژاد حمایت کرد. او گفته بود: «من آقای احمدینژاد را از سه نامزد دیگر بهتر میدانم. باید فردی از سوی مردم انتخاب شود که صلاحیت لازم برای اداره مملکت داشته باشد و خواسته و دستورات پیامبر (ص) و امامان (ع) را برآورده سازد.»
آیتالله محمد یزدی دیگر فقیه حامی احمدینژاد در شورای نگهبان بود. او حتی در بیانیهای که بعدها برخی از اعضای جامعه مدرسین آن را تکذیب کردند، اعلام کرد که نظر جامعه مدرسین در انتخابات ۸۸ احمدینژاد است. در بخشی از این بیانیه آمده بود: «جناب آقای احمدینژاد در مقایسه با سایر افراد به ارزشهای اسلامی توجه بیشتری داشته و شاخصهای مورد نظر امام و رهبری را رعایت مینماید. نظر شخصی بنده به عنوان یکی از اعضای جامعه مدرسین قبلا اعلام شده است و مجددا عرض میکنم به هیچ وجه مجوز شرعی برای عبور از آقای احمدینژاد را ندادیم و البته این نظر شخصی بنده میباشد.»
از میان حقوقدانان شورای نگهبان نیز بودند کسانی که شیفته محمود احمدینژاد بودند. غلامحسین الهام و ابراهیم عزیزی، دو حقوقدان شورای نگهبان به ترتیب در دولت نهم عهدهدار وزارت دادگستری و معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور بودند که همین معنا کافی بود تا آنها در سال ۸۸ در رده حامیان احمدینژاد قرار بگیرند.
الهام و عزیزی حتی در میتینگ تبلیغاتی رئیسجمهور وقت در مصلای تهران حضور پیدا کردند. الهام حتی به جای احمدینژاد که به مراسم نرسیده بود سخنرانی کرد. خود او ماجرا را اینگونه روایت میکند: «من خیلی جاها برای سخنرانی دعوت شده بودم اما نپذیرفتم و در ضمن آن روز من برای سخنرانی به آنجا نرفته بودم. موج مردم مرا روی دست به سمت جایگاه کشاند که با نرسیدن آقای احمدینژاد به جایگاه، ترس از آن داشتیم که کسی در آن ازدحام بمیرد. در آنجا من اعلام کردم که آقای احمدینژاد نتوانستند خودشان را به جایگاه برسانند و چند دقیقهای هم در مورد مسائل کلی صحبت کردم. البته اگر آن اضطرار هم نبود بنده سخنگوی ایشان بودم و مردم مرا نیز با این سمت میشناختند اما من اعتراف میکنم که اشتباه کردم ولی اضطرار بود.»
آیتالله کعبی نیز از جمله حامیان احمدینژاد در سال ۸۸ بود. کعبی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علیمه قم همنوا با آیتالله یزدی از احمدینژاد در مقابل میرحسین موسوی حمایت کرد.
همانطور که مشاهده میکنید برخی از اعضای شورای نگهبان به طور رسمی از احمدینژاد حمایت کردند؛ حمایتی که مورد اعتراض جریانهای سیاسی کشور قرار گرفت.
بهتر است اعضای این شورا بهویژه در زمان انتخابات از جریان و افراد خاصی حمایت نکنند و علایق سیاسی خود را پنهان کنند.