ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۹۴۳۹۲
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۳

خطر ایجاد فاصله بین روحانی و اصلاح‌طلبان

مدتی است تلاش‌هایی در راستای مأیوس کردن پشتوانه‌های اجتماعی رئیس جمهور موجب نگرانی‌هایی شده است؛ پشتوانه‌ای که نقش اساسی در بسیج کردن مردم و به صحنه آوردن افرادی به عرصه انتخابات را دارد.
تدبیر24» اکنون مخالفان فضایی ایجاد کرده‌اند تا اقدام اصلاح‌طلبان در حمایت و همراهی با رئیس جمهور خطا نشان داده شود و نمونه عینی آن هم ابهام سازی در اهداف آقای روحانی یا ایجاد نگرانی بین اصلاح‌طلبان در مورد آینده رویکردهای رئیس جمهور است. بخشی از اصلاح‌طلبان افراد با تجربه و دارای منطقی روشن از مسیر هستند، اما گروهی دیگر جوانانی هستند که در انتخابات فعالانه تلاش کردند و هنگامی که رویه دولت را نا مطابق با انتظارات خود ارزیابی کنند، احتمالا زودتر ناامید می‌شوند. در بخش‌های زیادی از جامعه به‌ویژه در میان جوانان و دانشجویان احساس نگرانی موجب واکنش‌های تندی شده است. چرا که احساس می‌کنند نباید چنین شرایطی را شاهد می‌بودند. دکتر محمدرضا عارف در مورد چنین دغدغه‌هایی هشدار داد که کاملا بجا به نظر می‌رسد. نباید عده‌ای در دولت با جریانی که تلاش بر ناامیدی این پشتوانه اجتماعی دارد همراهی کنند. این پشتوانه تنها برای انتخاب دکتر حسن روحانی مورد نیاز نیست بلکه تمام ارکان کشور وابسته به آن است. پشتوانه صرفا با کلام و شعار به صحنه نمی‌آید بلکه نیازمند چشم‌اندازی روشن از مسیر کشور و نتیجه تلاش‌های خود است. باید بدانیم در کنار اسلامیت، دیگر تکیه‌گاه مهم نظام جمهوری اسلامی جمهوریت است. هرچه ‌این حضور و رضایت مردم از نقش‌آفرینی کمتر شود و فضای ابهام و تردید نسبت به عملکرد مسئولان انتخاب شده تقویت شود به همان میزان اصل نظام تضعیف خواهد شد. نباید به گونه‌ای در جامعه برداشت شود که جمهوریت صرفا شعار نزدیک انتخابات ماست و پس از آن دیگر مورد توجه قرار نمی‌گیرد. جامعه رای دهندگان بر اساس برخی شاخص‌ها، وعده‌ها و مبانی به صحنه آمده و انتظار دارد مطالباتش جدی شمرده شود. برخی مخالفان دولت عامدانه در این مورد شبهه‌افکنی می‌کنند و همراه با برخی شبکه‌های بیرون از مرزها نا امیدی و نگرانی را به درون جامعه تزریق می‌کنند. باید خیلی در این مورد مراقب بود و هشدارهای دکتر عارف و سایرین در این مسیر به ‌این نکته تمرکز دارد که دولت، اصلاح‌طلبان و شخص دکتر روحانی از چنین مهمی غافل نشوند. اصلاح‌طلبان باید با نقد مشفقانه خود کمک کنند پیوند مبارکی که موجب شکل‌گیری اتفاق خوب در کشور شد و امید را در جامعه گستراند، از بین نرود و بیش از همه دکتر روحانی و به دنبال وی نیروهای درون دولت باید آن را جدی بگیرند. اگر دقت نکنیم زمان از دست خواهد رفت چرا که در آینده‌ای نه چندان دور نیاز داریم همین پشتوانه در کنار ما بایستد. اگر تهدیدات از بیرون علیه نظام جدی شود تنها راه مقابله با آن انسجام ملی است. احساس امیدواری مردم در تعیین سرنوشت‌شان خطرات را دفع خواهد کرد و باید این فضای ذهنی ایجاد شده با اقدامات منطقی و عملیاتی مورد مدیریت قرار گیرد تا شعله امید مردم خاموش نشود.



غلامرضا ظریفیان،فعال سیاسی اصلاح‌طلب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: