ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۹۶۰۲۰
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۵

تلاش براي اصلاح

اين روز‌ها تريبون نماز با ساختار دولت و حاكميت عجين شده و نقش بلندگوي حاكميت را ايفا مي‌كند.
 تدبیر24»متاسفانه در سال‌هاي اخير شاهد هستيم تريبون نماز جمعه و همچنين ائمه جماعت ديدگاه مستقلي از حاكميت نداشته و هرچه از ائمه خواسته مي‌شود از اين تريبون مطرح مي‌شود. اين اتفاق آفت‌هاي زيادي را به همراه دارد. به عنوان مثال وقتي موضوعي خاص از منبر پيامبر اسلام‌(ص) مطرح و بيان مي‌شود، اگر اشتباه باشد
 تكليف چيست؟
اين اتفاق باعث مي‌شود مردم نسبت به جايگاه ائمه‌جمعه اعتماد و باوري كه دارند را از دست بدهند. اينكه اين تريبون به يك جريان خاص تعلق داشته باشد خوشايند نيست و اين جفاي بزرگي در حق روحانيت، ائمه‌جمعه و نماز جماعت است. برخي از ائمه‌جمعه طي سال‌هاي اخير به سخنگوي حاكميت تبديل شده‌اند و هرچه از اين بزرگواران خواسته شده است، مطرح مي‌شود كه اين اتفاق آنها را به بلند‌گو‌هاي حاكميتي
تبديل كرده است.
براي حل اين مشكل بايد صورت مساله را بپذيريم؛ بايد بپذيريم تريبون نماز جمعه به بلند‌گوي حاكميت تبديل شده است و اين اتفاق سبب افول اين جايگاه شده است. اگر مسوولان بپذيرند كه رويه كنوني اشتباه است مي‌توان اعتماد مردم را بازگرداند. رويه فعلي شايد به نفع مسوولان باشند و به مذاق آنها خوش بيايد اما در طولاني‌مدت اعتماد مردم را به اين تريبون از بين خواهد برد. اتفاقي كه در حال وقوع است. نگاهي اجمالي به مراسم نماز جمعه نشان مي‌دهد، طيفي كه براي اين مراسم در محل برگزاري نماز جمعه حضور دارند، با يك جناح خاص سياسي قرابت دارند. اين اتفاق به نفع يك جريان خاص سياسي است نه كل كشور. نهاد دين در جامعه از اين نگاه غلط، ضربه‌هاي متعددي خورده است و ما بايد تلاش كنيم تا اين نگاه را اصلاح كنيم.



صادق زیباکلام،تحليلگر مسائل سياسي
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: